Foto: Publicitātes attēli

Ņemot vērā pakāpenisku aviācijas tirgus atlabšanu, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" sākusi pieņemt darbā kopumā papildu 120 pilotu, tai skaitā "airBaltic" Pilotu akadēmijas absolventus, informē kompānijas pārstāvji.

"Lai arī mēs joprojām turpinām darbā pieņemt mūsu airBaltic Pilotu akadēmijas absolventus un atjaunojam darba attiecības ar bijušajiem darbiniekiem, šoreiz mūsu nepieciešamība pēc papildu darbiniekiem ir lielāka, kas nozīmē, ka mēs meklējam ārējos pilotus, kas varētu pievienoties mūsu uzņēmumam. Papildu piloti ir nepieciešami, lai sagatavotu lidsabiedrību reisu apjomam, kādu mēs prognozējam 2023. gada vasarā," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Kandidātiem jābūt ES pilsoņiem, derīgai ES FCL CPL vai ATPL licencei (EASA 141. veidlapa), kā arī jābūt veiktiem komerciāliem gaisa pārvadājumiem vismaz 300 stundu apmērā ar lidmašīnām, kas aprīkotas ar EFIS, FMA un FMS sistēmām – lidmašīnas MTOW vismaz 5,7 tonnas.

"airBaltic" šobrīd nodarbina 315 pilotus. Uzņēmums turpina aktīvu personāla atlasi un šobrīd ir vairāk nekā 40 brīvu vakanču, bet kopumā iecerēts papildus nodarbināt vairāk nekā 400 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!