Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" saņēmusi Daudzveidības un iekļaujošas komandas balvu (Diversity & Inclusion Team Award), paziņojusi Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA)

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" saņēmusi Daudzveidības un iekļaujošas komandas balvu (Diversity & Inclusion Team Award), paziņojusi Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA)Tās pasniegšanas ceremonija norisinājās ikgadējās IATA kopsapulces laikā Dohā, Katarā.

"Esam patiesi lepni saņemt šo nozīmīgo balvu. Uzņēmuma pamatvērtības – "Mēs nodrošinām. Mēs rūpējamies. Mēs augam." – atspoguļo mūsu nostāju attiecībā pret pasauli mums apkārt. Runājot par daudzveidību, uzņēmums rāda piemēru ne tikai aviācijas nozarei, bet arī Latvijai un Eiropai," izteicies "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss)

IATA ģenerāldirektors Villijs Volšs (Willie Walsh) apsveica "airBaltic" un citus 2022. gada Daudzveidības un iekļaujošu balvu uzvarētājus, akcentējot to kā pierādījumu, ka aviācija ir apņēmusies uzlabot dzimumu daudzveidību. "Dzimumu līdzsvara sasniegšana ir pareiza rīcība, un tas nāk par labu uzņēmējdarbībai. Patiesībā tas nekad nav bijis vēl svarīgāk, jo mums vajag, lai aviācijas nozare būtu vienlīdz pievilcīga karjeras izvēle sievietēm un vīriešiem, ņemot vērā aizvien straujāku ceļošanas ierobežojumu atcelšanu pēc Covid-19," pauda Volšs.

Kopumā kopš 2013. gada "airBaltic" darbinieku vidū visā uzņēmumā saglabājusi pilnīgu dzimumu līdzvērtību. Šobrīd 47% no visiem darbiniekiem ir sievietes. Tajā pat laikā arī vairāk nekā 45% no "airBaltic" augstākā līmeņa vadības pārstāvjiem ir sievietes.

IATA Daudzveidības un iekļaujošas komandas balva ir radīta, lai godinātu lidsabiedrības, kuras savā daudzveidībā piedzīvojušas reālas izmaiņas, pateicoties darbam, kas paveikts attiecībā uz daudzveidību un iekļaušanu. IATA Daudzveidības un iekļaujošu balvu mērķis ir novērtēt lielisko darbu, kas tiek darīts, lai attīstītu nozari nākotnē. 2019. gadā ieviestās balvas tiek piešķirtas trīs kategorijās un tās izvērtē neatkarīga žūrija.

Šobrīd lidsabiedrība nodarbina kopumā vairāk nekā 1800 darbiniekus. Tā turpina aktīvu personāla atlasi un šobrīd ir vairāk nekā 40 brīvu vakanču, kurās kopumā tiek meklēti vairāk nekā 300 papildu darbinieki.

"airBaltic" (AS "Air Baltic Corporation") savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Galvenais kompānijas akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,03% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,97%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!