Foto: DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2020. gada jūlijā no visām trīs Baltijas valstu galvaspilsētām uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā pārvadājusi 151 529 pasažierus jeb par 251% vairāk nekā jūnijā, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrībā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss atgādina, ka jūlijs bija otrais pilnais mēnesis kopš "airBaltic" darbības atsākšanas 18. maijā. Jūlijā "airBaltic" veica 2 019 lidojumu

"Jūlijā mēs pārvadājām divarpus reizes vairāk pasažieru un veicām gandrīz divreiz vairāk lidojumu nekā pirms mēneša. Skatoties no mūsu darbības viedokļa, mēs esam gatavi turpināt savienot Baltijas valstis ar pārējo pasauli, taču, ņemot vērā Covid-19 izplatības ierobežošanai paredzētos pasākumus, kas Eiropā ik dienu mainās, mēs esam ierobežoti sasniegt darbības kapacitātes līmeņus, kādus mēs jau bijām paredzējuši jūlijam," turpināja uzņēmuma izpilddirektors.

Vēstīts, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", balstoties uz aktuālo iknedēļas ziņojumu no Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) par Covid-19 izplatību valstīs, pārskata un pielāgo lidojumu grafiku.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018. gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Vēstīts, ka jūlijā lidostā apkalpoti 187,4 tūkstoši pasažieru – par 132 tūkstošiem ceļotāju vairāk nekā mēnesi iepriekš. Tomēr kopumā, salīdzinot ar pērno gadu, apkalpoto pasažieru skaits lidostā "Rīga" ir ievērojami sarucis: 2020. gada pirmajos septiņos mēnešos apkalpoti vien 1,5 miljoni pasažieru, kas ir vairāk nekā 65% kritums pret pērnā gada attiecīgu periodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!