Foto: DELFI

Biznesa uzsācējiem, augsta riska inovatīviem komersantiem, novirzīts viens miljons eiro aizdevumu izsniegšanai – tā ir viena no izmaiņām, kuras Ministru kabinets (MK) apstiprināja otrdienas, 11. augusta, sēdē.

Sēdē valdība lēma par papildu finansējumu mikrokreditēšanai un aizdevumiem biznesa uzsācējiem, kā arī MK precizēja atbalstāmās darbības un atbalsta izsniegšanas nosacījumus. "Komersantiem agrīnās attīstības stadijā nereti ir grūtības saņemt komercbankas aizdevumu inovatīvu produktu izstrādei; tāpat tie ne vienmēr var piesaistīt finansējumu riska kapitāla veidā, līdz ar to pārdalītais finansējums ir paredzēts šādu uzņēmumu kreditēšanai, kas tiks veikts pilotprojekta ietvaros," portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijas preses pārstāvji.

Kas attiecās uz citām izmaiņām, tad turpmāk nekustamo īpašumu nozares komersantus – ražotājus un pakalpojuma sniedzējus – atbalstīs gadījumā, ja viņu īpašuma attīstības projektā būs iekļauta modernu, drošu un energoefektīvu telpu izveide.

Tāpat valdība lēma par ierobežojumu atcelšanu attiecībā un atbalsta saņemšanu uzņēmumiem, kas jau iepriekš saņēmuši atbalstu riska kapitāla, akcelerācijas investīciju veidā un saskaņā ar Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumu. Plānots, ka tas veicinās šo uzņēmumu tālāku attīstību.

Detalizēti ar grozījumiem MK noteikumos par mikroaizdevumiem un starta aizdevumiem var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!