Foto: PantherMedia/Scanpix

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma Veselības ministrijas (VM) sagatavotos grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, aizliedzot elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu audio un audiovizuālo reklāmu televīzijā un radio.

Jau patlaban ir spēkā aizliegums audio un audiovizuālos komerciālos paziņojumos reklamēt tabaku, tabakas izstrādājumus un smēķēšanu, bet līdz ar grozījumu stāšanos spēkā aizliegums attieksies arī uz elektroniskajām cigaretēm un uzpildes flakoniem. Tas nozīmē, ka privātpersonas, kuru pamatnodarbošanās ir saistīta ar minēto preču ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu, nedrīkstēs būt arī raidījumu sponsori.

Tāpat noteikts, ka elektroniskās cigaretes un uzpildes flakonus aizliegts izvietot audiovizuālu elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumos.

VM prognozē, ka reklāmas ierobežojumu ietekmē tiks mazināta produktu pievilcība un atpazīstamība, kas mazinās iedzīvotāju vēlmi šos produktus pamēģināt un sākt to lietošanu. Savukārt tam būs pozitīva ietekme uz tautsaimniecību, jo tiks mazināts sabiedrības veselības apdraudējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!