Foto: LETA

Nekustamo īpašumu kompānija "Akropolis Group", kas pārvalda tirdzniecības centrus "Akropolis" Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kā arī "Akropole" Rīgā, pabeigusi tirdzniecības centra "Alfa" iegādi Rīgā, kļūstot par vienīgo tā īpašnieku, pavēstīja "Akropoles" pārstāvji.

"Alfas" tirdzniecības centra iegādes darījums tika noslēgts 30. novembrī, iegādājoties 100% kapitāla daļu uzņēmumā SIA "Delta Property", kas ir "Alfas" īpašnieks.

"Iepirkšanās un izklaides centru paplašināšana pandēmijas laikā ir izaicinājums, tāpēc esam gandarīti, ka veiksmīgais darījums Rīgā vēl vairāk nostiprina mūsu vadošās pozīcijas Baltijas valstīs šajā jomā. Alfa ir ļoti spēcīgs un populārs tirdzniecības centrs Rīgā, kas šogad svin savu 20 gadu jubileju," stāsta "Akropolis Group" izpilddirektors Manfreds Dargužis.

Par "Alfas" vadītāju iecelta Zane Kaktiņa, kura divus iepriekšējos gadus ir bijusi "Akropole Rīga" vadītāja.

"Esmu pagodināta par izrādīto uzticību un piedāvājumu kļūt par vadītāju vienam no Latvijas iedzīvotāju vidū iecienītākajiem tirdzniecības centriem ar ilggadīgu un krāšņu vēsturi. Tirdzniecības nozare Latvijā pēdējo divu gadu laikā ir kļuvusi izaicinājumiem pilna - līdz ar jaunā amata pieņemšanu, esmu apņēmības pilna turpināt sekmīgu "Alfa" attīstību, lai Latvijas iedzīvotājiem piedāvātu arvien interesantāku un daudzveidīgāku iepirkšanās pieredzi," saka Kaktiņa.

Pēc iegādes tirdzniecības centrs Alfa kļuvis par pirmo objektu, kuru no pirmsākumiem nav attīstījusi pati "Akropolis Group". Pēc darījuma noslēgšanas Rīga ir kļuvusi par pirmo pilsētu, kurā "Akropolis Group" pārvaldīs divus iepirkšanās un izklaides centrus.

Jau ziņots, ka augustā Lietuvas uzņēmums parakstīja līgumu ar Norvēģijas uzņēmumu "AMD Holding" par 100% tā Latvijas meitasuzņēmuma "Delta Property" kapitāldaļu iegādi. Uzņēmumam pieder 9,7 hektāru liels zemes gabals, kas atrodas Brīvības ielā 372, kā arī tirdzniecības centra "Alfa" ēka.

Tirdzniecības centra kopējā platība ir 154 000 kvadrātmetri jeb 94 000 kvadrātmetri bez autostāvvietas, savukārt kopējā iznomājamā platība ir 71 000 kvadrātmetru. Tirdzniecības centra autostāvvietā var novietot 1750 transportlīdzekļus, savukārt centrā ir 210 dažādi veikali.

Tirdzniecības centrā darbojas 210 veikalu. "Alfā" atrodas tādu zīmolu veikali kā "Zara", "Reserved", "H&M", "Euronics", "Sportland", "Kidzone", "Cenuklubs.lv", "Cinamon", "Lido", "McDonalds", kā arī citi veikali un pakalpojumu sniegšanas vietas. Tirdzniecības centrā atrodas arī "Rimi" lielveikals.

2019. gadā tirdzniecības centrs "Alfa" tika būtiski renovēts un paplašināts, investējot aptuveni 55 miljonus eiro.

2019. gadā Rīgā atvērtā iepirkšanās centra "Akropole" kopējā platība ir 97 000 kvadrātmetru, tai skaitā 61 100 mazumtirdzniecības iznomājamās platības un 9750 kvadrātmetri biroju iznomājamās platības. Tajā izvietoti 170 veikali un 2300 autostāvvietu.

"Delta Property" apgrozījums pērn bija 11,25 miljoni eiro, kas ir par 9,5% mazāks nekā 2019. gadā, kā arī pērn uzņēmums cieta 218 235 eiro zaudējumus, pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai.

"Akropolis Group" pieder Lietuvas holdingam "Vilniaus prekyba". Holdingā ietilpst arī mazumtirdzniecības kompāniju tīkls "Maxima grupe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!