Foto: Shutterstock

Alus cena pasaules čempionāta hokejā laikā būs tāda pati kā KHL sezonas laikā, sola "Arēnā Rīga". "Delfi Bizness" noskaidroja, ka "Arēnā Rīga" pašlaik tiek gaidīti Ministru kabineta izstrādātie noteikumi par skatītāju drošu dalību čempionātā, bet jau pašlaik ir skaidrs, ka, piemēram 0,5 litri miestiņa izmaksās 4,5 eiro.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 20. maija, vakarā nobalsojot par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) iesniegto lēmuma projektu, Saeima uzdevusi Ministru kabinetam (MK) nekavējoties izstrādāt kārtību, kādā 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas vai izslimojušas Covid-19. Tomēr lēmumā nav noteikts precīzs termiņš, kad valdībai šis darbs jāpaveic, lai gan čempionāts sākas piektdien, 21. maijā. Tā kā noteikumi un situācija čempionāta rīkotājiem vēl nav skaidra, viņi arī atturas komentēt precīzi, kā notiks skatītāju dalība spēlēs. "Gaidīsim MK noteikumus par skatītājiem un par dzērienu un uzkodu tirdzniecību," uzsvēra "Arēnā Rīga".

Tāpat nav skaidrības par precīzām biļešu cenām, lai arī Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis 21, maijā atklāja, ka tās varētu maksāt vairāk par 100 eiro, bet fani spēles varētu vērot jau nākamceturtdien.

Tagad Ministru kabinetam jāizstrādā kārtība, kādā 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 infekciju un ir pagājušas četrpadsmit dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētām vai Pasaules Veselības organizācijas atzītām vakcīnām atbilstoši vakcīnas lietošanas instrukcijai vai no divdesmit divām līdz deviņdesmit dienām pēc vakcīnas "Vaxzevria" pirmās devas saņemšanas un uzreiz pēc "Vaxzevria" otrās devas saņemšanas vai arī kuras var dokumentāri pierādīt Covid-19 inficēšanās epizodi – no brīža, kad ārsts ir pārtraucis personas izolāciju, līdz simt astoņdesmitajai dienai pēc parauga ņemšanas datuma, ar kuru laboratoriski tika apstiprināta Covid-19 infekcija, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS.

Pasaules čempionāts hokejā Rīgā notiks no 21. maija līdz 6, jūnijam. Tajā piedalās 16 valstsvienības. Čempionāta spēļu teksta tiešraidēm seko šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!