Foto: LETA

Bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs, kurš trešdien iecelts par "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes priekšsēdētāju, turpinās tiesāties ar VARAM par atjaunošanu amatā.

To portālam "Delfi" sacīja pats Antonovs, kuru "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes priekšsēdētāja amatam esot uzrunājis galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (SC).

Jaunajā amatā Antonovs cerot panākt, ka "Rīgas namu pārvaldnieka" darbība kļūst caurspīdīgāka, bet pakalpojumu cenas un izmaksas ir iedzīvotājiem saprotamas un atbilstošas kvalitātei.

Tas tomēr nenozīmējot, ka Antonovs ir samierinājies ar nu jau bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska iniciēto lēmumu viņu atlaist no VARAM valsts sekretāra amata.

"Protams, es mēģināšu cīnīties par savu atjaunošanu amatā, jo, ņemot vērā to, ka gan dokumenti, gan jautājuma uzstādījums valdībā bija nekorekti un atlaišanai nebija pamata, esmu pārliecināts, ka tiesā es uzvarēšu. Tomēr līdzšinējā pieredze liecina, ka tiesas spriedumi par ierēdņu atjaunošanu amatā netiek pildīti, tādēļ nolēmu pieņemt piedāvājumu kļūt par "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes priekšsēdētāju," sacīja Antonovs.

"Delfi" jau ziņoja, ka 11. martā valdība atbalstīja Antonova atbrīvošanu no amata saistībā ar pārkāpumiem, kas pieļauti, lemjot par finansējuma piešķiršanu Karvas HES projektam, Rīgas mērs Ušakovs, komentējot savu lēmumu "Rīgas namu pārvaldnieka" vadību uzticēt Antonovam, norādījis, ka pēdējo gadu laikā valsts pārvaldi pametuši daudzi profesionāļi un, viņaprāt, būtu nepareizi, ja viņi pavisam aizietu prom uz privāto sektoru.

Arī pats Antonovs "Delfi" sacīja, ka ir pārliecināts, ka "Rīgas namu pārvaldniekam" noderēs pieredze, ko viņš guvis, strādājot VARAM un Finanšu ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!