Foto: LETA

Apdrošinātājs "Vienna Insurance Group AG" (VIG) nostabilizēs savas pozīcijas Baltijas tirgū, pievienojot apdrošināšanas AS "InterRisk Vienna Insurance Group" apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company", portālu "Delfi" informēja kompānijā.

"InterRisk Vienna Insurance Group" pievienošana paredz, ka "BTA Baltic Insurance Company" Latvijā tiks pievienots "InterRisk Vienna Insurance Group" Latvijas bizness un infrastruktūra, savukārt "InterRisk Vienna Insurance Group" Lietuvas filiāle tiks pievienota BTA Lietuvas filiālei.

Šis process tiks veikts atbilstoši normatīvo aktu prasībām un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas uzraudzībā, neradot neērtības un neuzliekot papildu pienākumus "InterRisk Vienna Insurance Group" klientiem un sadarbības partneriem.

Esošie apdrošināšanas un sadarbības līgumi paliks spēkā, jo saistības tiks pārmantotas, kas nozīmē, ka līdzšinējās "InterRisk Vienna Insurance Group" tiesības un pienākumi attiecībā uz Baltijas valstu tirgiem pāries "BTA Baltic Insurance Company". Turklāt pievienošanās process tiks veikts saskaņā ar Lietuvas Konkurences padomes 2016. gada 18. augusta lēmumu par VIG līdzdalības iegūšanu "BTA Baltic Insurance Company". Pievienošanās tiks pabeigta tikai pēc tam, kad tiks noslēgts uzņemto saistību ieviešanas izpildes process Lietuvas konkurences uzraugu pārraudzībā atbilstoši šim lēmumam.

Pēc "InterRisk Vienna Insurance Group" pievienošanas "BTA Baltic Insurance Company" arī turpmāk saglabās esošo nosaukumu, zīmolu un jauno vizuālo identitāti, turpinot līdzšinējo uzņēmuma stratēģiju, stiprinot savas pozīcijas tirgū un nodrošinot ilgtermiņa izaugsmi un rentablitāti.

"Pateicoties komandas darbam un veiksmīgai izvēlētās stratēģijas realizēšanai, mums izdodas sasniegt arvien labākus rezultātus. To atzinīgi novērtējis arī mūsu lielākais akcionārs – VIG. Līdz ar "InterRisk Vienna Insurance Group" pievienošanu mēs būsim Baltijas tirgus līderi ar plašāko partneru un klientu apkalpošanas centru tīklu visā Baltijā, nodarbinot vairāk nekā 1300 darbinieku," atzīmē "BTA Baltic Insurance Company" valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Viņš norāda, ka kompānija aktīvi turpinās "uzlabot digitalizācijas procesus, tādējādi saglabājot klientu servisa fokusu un skaidri apliecinot mūsu jaunās identitātes vērtības – pieejamība, cilvēcīgums un uzticamība. Lielākie ieguvēji būs mūsu klienti, kuriem tiks nodrošināti visizdevīgākie apdrošināšanas pakalpojumi – augsta kvalitāte par iespējami pieejamāko cenu," norāda Lucaus.

Apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" ir nozīmīgākā apdrošināšanas sabiedrība Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 2016. gadā 24. augustā par uzņēmuma lielāko akcionāru kļuva viens no vadošajiem apdrošinātājiem Eiropā "Vienna Insurance Group AG", iegādājoties 90 % uzņēmuma akciju. 10 % uzņēmuma akciju pieder uzņēmumam "Balcia Insurance" SE.

"InterRisk Vienna Insurance Group" AAS (iepriekš – AAS "Baltikums" un "Baltikums Vienna Insurance Group" AAS) saviem klientiem piedāvā integrētus nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā un Lietuvā, kā arī, ievērojot pakalpojumu sniegšanas brīvības principu, sniedz apdrošināšanas pakalpojumus Igaunijā. Uzņēmuma vienīgais akcionārs ir "Vienna Insurance Group AG".

"Vienna Insurance Group AG" ir ar 190 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst apmēram 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā vairāk nekā 24 000 darbinieku. "Vienna Insurance Group AG" ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — "Standard & Poor's" A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!