Foto: DELFI
Arī uz atkārtoto SIA "FeLM" izsludināto bijušā "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas kompleksa un citas mantas izsoli pretendenti nav pieteikušies, informēja "FeLM" valdes priekšsēdētājs Jānis Rībens.

Pretendentu pieteikšanās noslēdzās pirmdien, 6. jūlijā, pulksten 23.59.

"FeLM" ir konstatējis, ka līdz noteiktajam pieteikšanās termiņam izsolei nav autorizēts neviens izsoles dalībnieks. Attiecīgi "FeLM" valde nolēma atzīt nekustamo īpašumu un kustamās mantas kā lietu kopības otro izsoli par nenotikušu, skaidroja Rībens.

Jau ziņots, ka "FeLM" atkārtoti izsolē piedāvāja iegādāties maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" bijušo elektrotēraudkausēšanas kompleksu. Otrajā izsolē kā lietu kopību ar augšupejošu soli tika piedāvāts iegādāties "FeLM" piederošo nekustamo īpašumu un kustamo mantu kā lietu kopību.

Lietu kopības otrās izsoles sākumcena tika noteikta 7,01 miljons eiro, kamēr pirmajā izsolē sākumcena bija 7,215 miljoni eiro.

Lietu kopībā ietilpst kustamā manta (415 vienības, tostarp elektrotēraudkausēšanas krāsns), kas atrodas nekustamajos īpašumos Brīvības ielā 94, Liepājā, un Brīvības ielā 92A, Liepājā. Kustamās mantas sākumcena otrajā izsolē ir 4,07 miljoni eiro, kamēr pirmajā izsolē tā bija 4,275 miljoni eiro.

Tāpat lietu kopībā ietilpst nekustamais īpašums Brīvības ielā 94, Liepājā, kas sastāv no zemesgabala 13,2409 hektāru platībā, uz tā esošā 21 būve un uz zemes gabala esošie dzelzceļa sliežu ceļi, kā arī nekustamais īpašums Brīvības ielā 94A, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 7,1165 hektāri un četrām būvēm - agregātu pamatiem ar kopējo platību 103,7 kvadrātmetri, diviem prožektoru mastiem un rampas ar kopējo platību 352 kvadrātmetri.

Lietu kopībā ietilpst arī nekustamais īpašums Brīvības ielā 100, Liepājā, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 10,346 hektāri, kā arī nekustamais īpašums Brīvības ielā 92A, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 2860 kvadrātmetri un skābekļa stacijas ēkas ar kopējo platību 1805,9 kvadrātmetri.

Nekustamo īpašumu sākumcena otrajā izsolē ir noteikta 2,94 miljoni eiro, kas ir tāda pati, kā pirmajā izsolē.

Nekustamā īpašuma izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli, bet kustamās mantas izsoles cena tiks aplikta ar pievienotās vērtības nodokli.

LETA jau vēstīja, ka pirmā izsole sākās 2020.gada 12.maijā un noslēdzās 11.jūnijā. Dalībai izsolē neviens pretendents nepieteicās, tādējādi izsole tika atzīta par nenotikušu.

Tāpat ziņots, ka Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" 2018.gada martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, savukārt "FeLM" pārņēma nepārdoto "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas krāsni.

2018.gadā "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole tika atzīta par nenotikušu, jo tajā nepieteicās neviens pretendents. Elektrotēraudkausēšanas ceha un iekārtu kā lietu kopības pirmās izsoles sākumcena bija noteikta 5,35 miljonu eiro apmērā.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināta 2016.gada septembrī.

"FeLM" ir AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" (iepriekš Privatizācijas aģentūra) meitasuzņēmums. "Possessor" akciju turētājs ir Ekonomikas ministrija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!