Foto: Publicitātes attēli

Paplašinoties un attīstot ilgtspējīgu cūkgaļas ražošanu Allažu un Lauberes pagastos izvietotajos kompleksos, "Baltic Pork" piesaistījis finansējumu no bankas "Citadele" 9,5 miljonu eiro apmērā, informē bankas pārstāvji.

"Baltic Pork" ir viens no lielākajiem cūkgaļas ražotājiem Latvijā, kas ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību modernos cūku audzēšanas kompleksos īsteno gāzu emisijas samazinošu pilna cikla saimniekošanu. Attīstot ilgtspējīgu ražošanu, uzņēmums investējis biogāzes ražošanas un koģenerācijas staciju būvniecībā pie ražošanas kompleksiem. Cūku kompleksā tiek ražota arī barība cūku audzēšanai, no vietējiem zemniekiem iepērkot graudus, kā arī ieviesta augsta līmeņa biodrošība.

Ņemot vērā, ka šobrīd kompleksos tiek uzturētas 2500 sivēnmātes, gada laikā tiek saražotas apmēram 78000 cūkas. Nākotnē uzņēmums plāno 75 – 100% ražošanas pieaugumu. "Baltic Pork" pastāvīgi nodarbina 45 darbiniekus no vietējiem pagastiem.

Šī gada laikā iecerēts paplašināt kompleksu grūsno sivēnmāšu un 7 – 30 kilogramu cūku audzēšanai, kā arī investēt barības ražošanas procesa modernizācijā un jaudu palielināšanā.

""Baltic Pork" ilgtermiņa stratēģija paredz attīstīt ilgtspējīgu ražošanu. Tas nozīmē, ka investējam ne tikai ražošanas jaudu paplašināšanā, bet vienlaikus arī videi draudzīgos risinājumos un dzīvnieku labturībā. Vēlamies nodrošināt vietējo tirgu – lai Latvijas iedzīvotāji var galdā likt tepat Latvijā audzētu cūkgaļu. Esam eksportējuši uz Poliju jaunāka vecuma cūkas, lai tur tās piebarotu, tomēr mūsu mērķis ir apmierināt vietējo patēriņu. Tāpēc mērķtiecīgi investējam, lai spējam konkurēt ar Eiropas lielākajiem ražotājiem, jo iedzīvotāji dod priekšroku vietējai cūkgaļai. Sabalansētai attīstībai nepieciešams papildus finansējums, tāpēc, izvērtējot vairāku banku piedāvājumus, par vietējo finanšu partneri izvēlējāmies "Citadeli"," saka "Baltic Pork" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Henriks Morks Eks (Henrik Mork Eek).

"Pārtikas nozarei ir liela ietekme uz klimata pārmaiņām, tāpēc uzņēmējdarbības paplašināšana, balstoties uz ilgtspējīgajiem pamatprincipiem un apzinot biznesa ietekmi pret vidi, resursiem un sabiedrību, ir nozīmīgs solis, kuru no savas puses esam gatavi atbalstīt. Tehnoloģiju attīstība sniedz plašās iespējas, lai visu lauksaimniecības nozaru atzari varētu samazinātu ietekmi uz vidi, uzlabot apkārtējās sabiedrības dzīves kvalitāti un dzīvnieku labturību. "Baltic Pork" ir lielisks piemērs tam, kādam mūsdienās ir jāizskatās modernam un ilgtspējīgam cūku audzēšanas uzņēmumam," saka bankas "Citadele" korporatīvās pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis Vaidas Žagūnis.

2019. gadā "Baltic Pork" apgrozījums bija 7,264 miljoni eiro, kas ir par 33,4% vairāk nekā 2018. gadā, kā arī uzņēmums guva peļņu 1,112 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018. gadā, liecina LETA arhīvs.

"Baltic Pork" reģistrēta 2000. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. Uzņēmums pieder Norvēģijā reģistrētajam "International Pork Investment".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!