Foto: LETA

Būvfirma SIA "Merks" pagājušajā gadā strādājusi ar 44,22 miljonu eiro apgrozījumu un tas ir par 17% lielāks nekā 2013.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

2012.gadā "Merka" apgrozījums bija 37,84 miljoni eiro.
Pērn būvfirma ir guvusi 1 413 197 eiro peļņu, un tā ir par 21,7% mazāka nekā 2012.gadā gūtā 1 806 092 eiro peļņa.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn 51% no uzņēmuma apgrozījuma veidoja ēku būvniecība, 23% - dažādu infrastruktūras objektu būvniecība, bet 26% saņemti no "Merka" būvēto dzīvokļu pārdošanas.

Būtiskāko daļu 2013.gada apgrozījumā nodrošināja Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehniskās fakultātes, Spīķeru kvartāla, daudzdzīvokļu ēku Dzintaru prospektā 36, Jūrmalā, "Skanstes virsotņu" ceturtās kārtas un "Skanstes māju" pirmās kārtas Grostonas ielā 17 projektu realizācija.

Pērn tika sākta projekta "Skanstes mājas" otrās un trešās kārtas Grostonas ielā 19 un 21 būvniecība ar kopējo apjomu aptuveni 200 dzīvokļi.

"Merka" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš iepriekš intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka "Merks" ir nodrošinājis arī ļoti labu un apjomīgu līgumu portfeli 2014.gadam un 2015.gadam. Uz šiem gadiem pārejošo līgumu daļu atlikums ir aptuveni 75 miljoni eiro, un vēl ir dzīvokļu projekti būvniecības stadijā aptuveni 30 miljonu eiro apjomā. Kopējais līgumu portfelis ir pietiekami nopietns, pārsniedz 100 miljonus eiro, tas ir audzis vairākkārt, un tas ļauj uzņēmumam diezgan optimistiski raudzīties uz šo gadu un daļēji arī uz 2015.gadu.

"Patlaban Skanstes ielas apkaime ir rajons, kurā "Merks" koncentrē savu dzīvojamo ēku būvniecības programmu, jo cenas ārpus Rīgas centra ir tādas, kas diemžēl nepieļauj jaunu projektu būvniecību pilnīgi no nulles, attaisnojas vienīgi vecu projektu pabeigšana. Rīgas centra cenu līmenis ir tāds, ka varam atļauties būvēt jaunus dzīvokļus un kaut ko šajā biznesā arī nopelnīt," sacīja Ozoliņš.

Citi uzņēmuma lielākie objekti ir koncertzāle "Lielais dzintars" Liepājā, kurā būvniecības kopējās izmaksas ir 28,3 miljoni eiro. Otrs lielākais objekts ir uzņēmuma "Polipaks NT" iepakojuma rūpnīca Mārupē, kura būvniecības izmaksas ir 17,76 miljoni eiro. Abus šos objektus plānots pabeigt 2015.gadā.

Lielākie "Merks" uzbūvētie objekti ir "Arēna Rīga", "Swedbank" centrālā ēka "Saules akmens" un tirdzniecības centrs "Spice".
"Merks" 100% īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Merko Investments".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!