Foto: DELFI

Veselības un drošības apsvērumu dēļ aviokompānija "airBaltic" ir pieņēmusi lēmumu šobrīd pārtraukt visus lidojumus uz un no Milānas un Veronas līdz aprīļa beigām, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Ar pasažieriem, kuri rezervējuši biļetes ietekmētajiem lidojumiem, lidsabiedrība sazināsies personīgi. Ievērojot SPKC ieteikumus, cilvēki ir aicināti neceļot uz vīrusa skartajiem apgabaliem Itālijā.

Atbilstoši uzņēmuma piesardzības pasākumiem pilnīga lidmašīnas dezinfekcija tiks pabeigta tuvākajās stundās. Jau 7. martā tai tika veikta preventīva dezinfekcija. Konkrētā lidojuma apkalpe uz laiku neveiks savus darba pienākumus, norādīja uzņēmumā.

Jau ziņots, ka svētdien, 8. martā, SPKC epidemiologi saņēma informāciju par apstiprinātu otro "Covid-19" gadījumu Latvijā.

Saslimusī inficējusies Itālijas kūrortā Červīnijā, kas atrodas Itālijas ziemeļos netālu no Šveices robežas. Sieviete ar tūristu grupu tur pavadīja laiku no 29. februāra līdz 7. martam, informēja Perevoščikovs.

No Itālijas viņa atgriezās sestdien, 7. martā, ar lidsabiedrības "airBaltic" reisu Milāna-Rīga, reisa numurs – "BT630", informēja Perevoščikovs. Reisā bija 39 pasažieri, no kuriem 25 ir Latvijas pilsoņi, bet visi tiek apzināti, norādīja Perevoščikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!