Foto: Shutterstock

Vairākas starptautiskās aviokompānijas saskārušās ar nozīmīgu problēmu – "Airbus" lidmašīnu dzinēju ražotājs "Pratt & Whitney" paziņojis par problēmām ar tā dzinēju darbību un atsaucis vairāk nekā 1000 dzinēju. Tas var ietekmēt vairāku ASV, Eiropas un citu starptautisku aviokompāniju darbību. Patlaban lidsabiedrības steidz meklēt rezerves daļas un citus dzinējus, lai izvairītos no reisu atcelšanas, raksta ārvalstu mediji.

Uzņēmums kopumā atsaucis vairāk nekā 1000 dzinēju, un situācija var ietekmēt vairāku ASV, Eiropas un citu starptautisku aviokompāniju darbību. Patlaban tās steidz meklēt rezerves daļas un citus dzinējus, lai izvairītos no reisu atcelšanas, raksta ārvalstu mediji.

Latvijā strādājošās aviokompānijas norāda, ka konkrētā modeļa dzinēju defekts tās tieši neskar, tomēr tas tuvākajā laikā var radīt iespējamus sarežģījumus nozarē. Turklāt problēmas, kas saistītas ar konkrētā dzinēju ražotāja darbību, arī Latvijas uzņēmumiem nav svešas.

Kā šī situācija ietekmēs lidojumus, kuras aviokompānijas izmanto šos dzinējus un vai arī Latvijā strādājošās kompānijas skar šādas problēmas, skaidro "Delfi Bizness".  

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!