Foto: Aculiecinieka foto

Valsts nekustamo īpašumu pārvaldītājs "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) februāra sākumā atkārtoti izsolīs bijušās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas - Krišjāņa Barona 14-604 un Anglikāņu ielā 5, Rīgā, informē VNĪ.

Ēkas Krišjāņa Barona ielā izsoles sākumcena noteikta 3,098 miljoni eiro, bet ēkas Anglikāņu ielā - 1,9 miljoni eiro.

Abas izsoles notiks 2016. gada 4. februārī.

Iepriekš plānotās bijušās LNB galvenās ēkas Krišjāņa Barona ielā, kā arī LNB vajadzībām izmantotās ēkas Anglikāņu ielā, Vecrīgā izsolēm nebija pieteicies neviens pretendents, tādēļ izsoles nenotika.

Nekustamais īpašums Anglikāņu ielā sastāv no zemesgabala 1137 kvadrātmetru platībā un trim būvēm platībā no 67,8 līdz 1647,8 kvadrātmetriem. Īpašumam ir noteikts kultūras pieminekļa statuss. Iepriekšējā ēkas izsolē pārdošanas sākumcena bija noteikta 1,9 miljoni eiro.

Savukārt īpašuma Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 14-604 kopējā platība ir 3968,9 kvadrātmetri un to pārdod kopā ar ēku Elizabetes ielā 18B, kuras platība ir 82,3 kvadrātmetri. Iepriekšējā izsolē šo ēku bija plānots izsolīt ar 3,291 miljona eiro sākumcenu.

VNĪ ir Finanšu ministrijas pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!