Foto: Publicitātes attēli

Savā pirmajā reisā devies Eiropas prāmju operatora "DFDS" jaunākais un lielākais kravas un pasažieru prāmis "Aura Seaways". Prāmis pārvadās pasažierus un kravu maršrutā starp Klaipēdu un Karlshamnu, Zviedrijā, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Šī ir īpaša diena mums visiem. "Aura Seaways" ir pirmais jaunuzbūvētais pasažieru prāmis, kopš 1982. gada, par kura būvniecību "DFDS" ir noslēdzis līgumu. Mēs beidzot saviem klientiem varēsim piedāvāt vēl lielāku jaudu, ērtākus un kvalitatīvākus braucienus pasažieriem, vilcēju un kravas vadītājiem, vēl vairāk pakalpojumus un modernas iekārtas, kas nodrošinās vēl labāku ceļošanas pieredzi. Jaunais prāmis arī būtiski atspoguļo mūsu ilgtspējas mērķi līdz 2030. gadam samazināt CO2 emisijas par 45%, "Aura Seaways" atbilst energoefektivitātes dizaina indeksa standartam. Prāmja CO2 emisijas uz vienu pārvietoto puspiekabi, salīdzinot ar pašreizējiem prāmjiem, būs par 20% mazākas," saka "DFDS" viceprezidents un Baltijas reģiona vadītājs Anderss Refsgārds (Anders Refsgaard).

Jaunajā kuģī ir pieejamas 250 kajītes, kas var uzņemt 600 pasažierus. Kuģa kravas ietilpība ir 4,5 tūkst. līnijmetri, kas nozīmē, ka tajā var līdz pat 4,5 km garumā izvietot pēc kārtas novietotas automašīnas.

Ceļojums ar prāmi no kuģu būvētavas Ķīnā līdz Klaipēdai ilga 28 dienas. Pēc vairāk nekā 11 000 jūras jūdžu pārvarēšanas jaunais "DFDS" kravas-pasažieru prāmis "Aura Seaways" 2022. gada 17. janvāra naktī piestāja Klaipēdā. Vēl nedēļu ilga sagatavošanās darbi un pārbaudes, ko veica Lietuvas un Dānijas jūras administrācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!