Foto: no privātā arhīva

Rīgā, Dzirciema ielā 42 esošajā tirdzniecības centrā sākušies darbi, lai esošos nomniekus nomainītu Latvijas tirgū ienākošais "Lidl", novēroja portāls "Delfi".

Tirdzniecības centra ēkā līdz šim kā galvenais nomnieks darbojās mazumtirgotājs "Rimi", kā arī bija izvietota picērija, ātrais ēdinātājs, zooveikals, alkohola tirgotava un citi.

Par to, ka noticis darījums, viens no pirmajiem jau 2020. gada maijā sociālajā tīklā "Facebook" ziņoja Latvijā ražotu preču tirgotājs "Micars", kas līdz tam nomāja tirdzniecības telpas šajā ēkā. Tas vēstīja: "Šis gads ir pāmaiņu gads! Pirms nepilna mēneša uzzinājām, ka ēku Dzirciema ielā 42 ir nopircis uzņēmums "Lidl". Šodien ir pēdējā diena, kad atrodamies Dzirciema ielā 42 – pakojam mantas jaunam sākumam."

Tagad ēku atstāj pārējie nomnieki. Tirdzniecības centrs pircējiem ir slēgts.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šīs ēkas pārdošanas darījums ierindojās starp Top 10 lielākajiem nekustamā īpašuma investīciju darījumiem pagājušajā gadā. Saskaņā ar kompānijas "Colliers International" sniegto informāciju 3191 m2 lielās tirdzniecības ēkas pārdošanas cena ir 8,12 miljoni eiro. Pārdevējs: "Interfield 2011".

Šobrīd nav informācijas, kad tirdzniecības tīkls "Lidl" atvērs savus veikalus Latvijā, bet daudzviet aktīvi norisinās veikalu iekārtošanas process. Šā gada 25. janvārī Rīgā tika atklāts SIA "Lidl Latvija" loģistikas centrs. Uzņēmumā norādīja, ka "Lidl Latvija" loģistikas centra atklāšana ir pamats kompānijas darbības sākšanai Latvijā un Igaunijā. Loģistikas centra atvēršanai sekos veikalu tīkla atklāšana Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!