Foto: Publicitātes foto

Šampēterī "IRIS Shampeteris Apartments" (IRIS) projekta pirmās kārtas ietvaros paredzēts uzbūvēt divas dzīvojamās ēkas ar kopumā 72 dzīvokļiem platībā no 55 līdz 130 kvadrātmetriem, informēja banka "Citadele".

Pirmās kārtas kopējās izmaksas ir 5,5 miljoni eiro, no tiem 3,4 miljoni eiro ir bankas ''Citadele'' finansējums. Projekta realizētājs ir nekustamo īpašumu projektu attīstītāja ''Astor Group'' uzņēmums SIA ''Dyalcomm Group''.

Sākot otrās ēkas būvniecību un pirmās ēkas iekšdarbus, dzīvojamo ēku kompleksā pārdota vai rezervēta ceturtā daļa mājokļu. Pirmo ēku plānots nodot ekspluatācijā šī gada februāra beigās. Mājokļi topošajiem iemītniekiem tiks nodrošināti ar pilnu apdari.

Kompleksa IRIS pirmo māju, kurā būs 24 dzīvokļi, plānots nodot ekspluatācijā 2019. gada februāra beigās. Savukārt otro ēku ar 48 dzīvokļiem plānots pabeigt šī gada vasaras sākumā.

"Projekts ir radīts cilvēkiem, kas augstu vērtē mieru, komfortu un mūsdienu tehnoloģijas. Redzam, ka atkal atgriežas tendence sev tīkamāko mājokļa variantu izvēlēties vēl būvniecības stadijā. 25% IRIS mājokļu jau ir pārdoti vai rezervēti, turklāt absolūts vairākums iegādāti, izmantojot hipotekāro aizdevumu. Tas liecina par pieaugošo aktivitāti mājokļu tirgū," pastāstīja ''Astor Group'' pārstāvis Māris Stafeckis.

Savukārt ''Citadeles'' valdes locekle Santa Purgaile norādīja, ka interesi par mājokļu iegādi veicina valsts atbalsts ģimenēm ar bērniem un jaunajiem speciālistiem: "Mums ir svarīgi palīdzēt iegādāties mājokli, ar kuru pircējs pēc tam būs apmierināts. Perspektīva vieta, kvalitatīvs projekts un attīstītāja reputācija bija vieni no kritērijiem, kāpēc banka izvēlas finansēt šo projektu. Un šie kritēriji ne mazāk svarīgi ir pircējiem, izvēloties mājokli. Iegādājoties dzīvokli vēl būvniecības stadijā, ir iespēja pirkt to par zemāku cenu, ir arī lielāka izvēle piemeklēt piemērotāko mājokli, ar vēlamo stāvu, novietojumu, stāvvietu, skatu pa logu un tamlīdzīgi."

Projektu plānots realizēt četrās kārtās, uzbūvējot vairākas dzīvojamās ēkas ar aptuveni 300 mājokļiem. Kompleksa būvniecības kopējās izmaksas lēšamas 21 miljona eiro apmērā.

''Astor Group'' specializējas nekustamo īpašumu attīstības biznesā, visā pasaulē realizējot vairāk nekā 30 000 dzīvojamo ēku un tirdzniecības vietu izveides projektus, informēja "Citadeles" ārējās komunikācijas vadītāja Regīna Ikala. Latvijā ''Astor Group'' ir investējis liela apjoma dzīvojamo un komerciālo projektu, tirdzniecības centru, viesnīcu, kā arī pārtikas ražošanas un IT tehnoloģiju attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!