Foto: Pexels.com, Mohammad Danish

Izsludināts konkurss uz Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektora amatu, liecina organizācijas publiskotā informācija.

Mēneša atlīdzība LDDK ģenerāldirektoram, kurš vienlaikus ir arī valdes loceklis, paredzēta 5000 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kandidāti aicināti pieteikties līdz 1.februārim.

Kandidātiem prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā izglītība, vismaz trīs gadu pieredze organizācijas vai uzņēmuma vadīšanā, vadot vismaz 20 cilvēku kolektīvu, darba pieredze uzņēmējdarbībā, nevainojama reputācija, izpratne par sociālo dialogu, pieredzē balstīta izpratne par tiesību aktu pieņemšanas procesu, finanšu plānošanu un projektu vadību, teicamas organizatora spējas, iniciatīva, izcilas komunikācijas un argumentācijas prasmes, kā arī prasme reprezentēt organizācijas viedokli.

Tāpat kandidātiem prasīta pieredze komandas darbā - komandas veidošanā, vadīšanā un motivēšanā, iekļaušanās jaunās komandās, izcila spēja sadarboties, pieņemt lēmumus, un izrādīt iniciatīvu to īstenošanā, analītiskā domāšana, augsta atbildības sajūta un personīgā efektivitāte, kā arī teicamas angļu valodas zināšanas gan mutiskas, gan rakstiskas komunikācijas nodrošināšanai.

Starp LDDK ģenerāldirektora darba pienākumiem būs organizācijas stratēģisko mērķu īstenošana kopā ar LDDK padomi un LDDK direkciju, LDDK biedru sociāli ekonomisko interešu pārstāvēšana attiecībās ar arodbiedrībām, valsts un pašvaldību institūcijām, aktīva līdzdalība Latvijas, Eiropas Savienības, Starptautiskās darba organizācijas un citu starptautisko organizāciju politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu izstrādē, personāla vadība, organizācijas un projektu finanšu plūsmu plānošana un pārraudzīšana, projektu pieteikumu sagatavošanas procesu koordinēšana un pārraudzīšana, projektos uzstādīto mērķu sasniegšanas pārraudzība sadarbībā ar projektu vadītājiem, LDDK pārstāvēšana attiecībās ar valsts un pašvaldību institūcijām un starptautiskajām institūcijām un citām organizācijām, organizācijas viedokļa pārstāvēšana medijos, kā arī citu ar organizācijas vadību saistītu pienākumu veikšana.

Pretendentu atlase notiks divās kārtās, tostarp pirmajā kārtā tiks izvērtēti iesūtītie dokumenti. Kandidātiem, kuri tiks virzīti konkursa vērtēšanas otrajai kārtai, tiks lūgts iesniegt un prezentēt redzējumu par LDDK stratēģisko attīstību.

Līdzšinējo LDDK ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni (AS) 2022.gada decembrī apstiprināja veselības ministres amatā.

No 14.janvāra LDDK valdes locekles un ģenerāldirektores pienākumus veic līdzšinējā ģenerāldirektores vietniece politikas plānošanas un administratīvajos jautājumos Ilona Kiukucāne.

LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis un sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam. LDDK misija ir veidot Latvijas uzņēmējdarbību atbalstošu vidi, veicinot uzņēmēju konkurētspēju un pārstāvot darba devējus sociālā dialoga ietvaros nacionālā, Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!