Foto: LETA

Līdzšinējai Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektorei Līgai Meņģelsonei stājoties veselības ministres amatā, jaunais organizācijas vadītājs tiks izraudzīts konkursā, ko plānots izsludināt šomēnes, "Delfi Bizness" pastāstīja LDDK sabiedrisko attiecību pārstāve Iveta Ķelpe.

Viņa atklāj, ka no 14. janvāra LDDK valdes locekles un ģenerāldirektores pienākumus veiks Ilona Kiukucāne, kura ir ģenerāldirektores vietniece politikas plānošanas un administratīvajos jautājumos.

Ķelpe uzsver, ka tādējādi tiks nodrošināta LDDK kā organizācijas un LDDK direkcijas darba stabilitāte līdz ģenerāldirektora amata vakances izsludināšanai un konkursā izvēlētā/-ās pretendenta/-es iecelšanai LDDK ģenerāldirektora/-es amatā.

Kiukucāne atbilstoši LDDK statūtiem šim pagaidu amatam tika izvirzīta un apstiprināta šā gada janvārī LDDK biedru kopsapulcē, ņemot vērā Meņģelsones apstiprināšanu Ministru kabineta sastāvā.

Ķelpe gan nevarēja pateikt, kad tieši konkurss varētu tiks izsludināts un cik ilgs būs pieteikšanās termiņš, jo šobrīd vēl notiekot pārrunas par atsevišķām detaļām.

Jau vēstīts, ka Meņģelsone kļuva par veselības ministri pagājušā gada 14. decembrī, kad Saeima apstiprināja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa otro valdību. Pirms tam Meņģelsone vairāk nekā 11 gadus bija LDDK ģenerāldirektore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!