Foto: Publicitātes foto

Bankrotējušās "Latvijas Krājbankas" centrālā ēka Jāņa Daliņa ielā 15 par 10 516 200 eiro pārdota SIA "LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)" piederošajai firmai SIA "JD-15", portālu "Delfi" informē darījuma starpnieks starptautiskā nekustamā īpašuma kompānija "Colliers International".

LNK grupā ietilpst vairāki ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un būvniecību saistīti uzņēmumi, tostarp, "Latvijas tilti". Šie uzņēmumi pieder Nataļjai, Aleksandram un Artjomam Miloviem, kas regulāri tiek ierindoti Latvijas turīgāko cilvēku sarakstos.

Kā vēstīts, sākotnēji "Latvijas Krājbankas" centrālo ēku bija paredzēts pārdot par 11,5 miljoniem eiro. Savukārt maksātnespējīgā bankas mātes uzņēmuma "Snoras" ēku Vecrīgā, Pils ielā 23, vēl ar vien nav izdevies izsolīt.

Atrast pircēju šai ēkai izdevās tikai trešajā pārdošanas kārtā. Tomēr "Colliers International" uzsver, ka aktīva interese par nekustamā īpašuma objektu tika izrādīta visa pārdošanas procesa laikā. Galvenie pretendenti uz ēkas iegādi bija Skandināvijas investīciju fondi, Baltijas investori un NVS valstu pārstāvji, kuriem tika rīkoti vairāki desmiti objekta apskates.

"Colliers International" Latvijas pārstāvniecības vadītājs Deniss Kairāns pauž pārliecību, ka ēkas pārdošana ir ievērības cienīgs notikums Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, "jo šī būs lieliska iespēja pārbaudīt tirgus gatavību jaunu biroju projektu attīstībai, neiesaistoties ilgā celtniecības procesā un izvairoties no lielākās daļas celtniecības risku".

Nams Daliņa ielā ir A klases biroju ēka.

Darījums tika veikts, izmantojot "ABLV Bank" piešķirto finansējumu.
Saskaņā ar "Colliers" tirgus analīzes datiem, šobrīd Rīgā trūkst A un B klases biroju brīvo platību. 2014.gada pavasarī brīvas bija 5,3% A klases un 4,9% B klases biroju platības. Pašreizējo nomas maksu līmeņu dēļ, jaunu biroju ēku celtniecība bieži vien nav rentabla.

""Colliers" pieredze liecina, ka pašlaik lieliem uzņēmumiem, kas plāno paplašināšanos, vai izvērtē iespēju uzlabot telpu kvalitāti, ir ļoti grūti atrast piemērotas platības Rīgas centrā. Vislielākās grūtības piemērotu biroju telpu meklēšanā ir uzņēmumiem, kuriem nepieciešamas biroju platības sākot no 1 000 kvadrātmetriem. "LNK Centre" biroju centram nonākot tirgū, vairākiem šādiem uzņēmumiem parādīsies reāla iespēja nomainīt biroju, jo ēkas katra stāva kopējā platība ir teju 1 000 kvadrātmetri, kas ļaus uzņēmumiem ērti izvietoties. Ja ēkas iznomāšana noritēs veiksmīgi, tas var kļūt par pozitīvu signālu gan attīstītājiem, gan bankām, un, cerams, stimulēs biroju tirgus turpmāko attīstību Rīgā, " skaidro Deniss Kairāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!