Foto: Publicitātes foto

SIA “CrossChem International” filiāle Honkongā saņēmusi Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditāciju, kas ļauj uzsākt dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma “AdBlue” ražošanu.

"CrossChem" filiāle savu darbību Honkongā uzsāka 2016. gadā ar mērķi nodrošināt austrumkrastu ar "CrossChem" ražotām precēm. 2019. gada novembrī tika pieņemts lēmums investēt "AdBlue" ražotnes izveidē, lai nodrošinātu reģionu ar lokāli ražotu produktu. 2022. gada februārī, pēc VDA akreditācijas, ražotne ir uzsākusi savu darbību. Šī ir jaunākā "CrossChem" "AdBlue" rūpnīca, tās jauda ir 1,5 miljoni litru "AdBlue" mēnesī. Rūpnīca ir efektīva un pilnībā automatizēta – ar integrētu kvalitātes kontroli un iespēju attālināti pārvaldīt un izsekot ikvienu ražotnes mezglu.

Džeks Kvāns (Jack Kwan), "CrossChem Hong Kong" direktors, informē, ka "CrossChem" speciāli Honkongai Latvijā izstrādātā "AdBlue" ražošanas iekārta ir unikāla un īpaši piemērota šī reģiona specifikai – zemes Honkongā ir ļoti maz un tā maksā ļoti dārgi.

VDA kontrolē izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidrumu ražotāju atbilstību visā pasaulē un revīziju katrā ražotnē veic reizi trīs gados.

"CrossChem" zināšanas produktu ražošanā uzkrājis kopš 2009. gada, kad Latvijā tika atvērta pirmā rūpnīca. "Mums izdevies uzņēmumu veiksmīgi internacionalizēt, piedāvājot mūsu ražoto produkciju vairāk nekā 50 pasaules valstīs," stāsta Ričards Andersons, "CrossChem" valdes priekšsēdētājs.

SIA "CrossChem" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums. Tam ir vairāk nekā 15 rūpnīcas visā pasaulē, kā arī uzņēmums nodrošina eksportu uz vairāk nekā 50 pasaules valstīm.

"AdBlue" ir īpaši tīrs karbamīda un ūdens šķīdums, kas ar speciālas sistēmas jeb SCR (selektīvās katalītiskās reducēšanas sistēmas) palīdzību tiek ievadīts automašīnas izplūdes gāzu sistēmā, tādējādi neitralizējot apmēram 98% kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, pārvēršot tos nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos. No tā arī radies "AdBlue" otrs nosaukums "DEF" [Diesel exhaust fluid], kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē - Dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidrums. "AdBlue" šķīdumu uzpilda speciāli tam paredzētā rezervuārā jeb bākā, un ar šo sistēmu mūsdienās ir aprīkotas praktiski visas kravas un vieglās automašīnas, kas tiek darbinātas ar dīzeļdzinēju palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!