Foto: LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir izveidojusi Covid-19 produktu platformu, kurā apkopoti Latvijā ražotie produkti Covid-19 ierobežošanai. Platformā ir apkopoti 50 uzņēmumu piedāvātie produkti, kas paredzēti eksportam ārvalstu tirgos, portālu "Delfi" informēja LIAA.

Produkti ir piedāvāti tādās kategorijās kā sejas vairogi, sejas maskas, roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļi, kā arī specializētais apģērbs un citi produkti. Platforma ir angļu valodā.

"Esam apkopojuši mums šobrīd zināmos Covid-19 produktu ražotājus vienotā platformā un aicinām atsaukties arī citus, lai varētu papildināt šo platformu. Informāciju par Latvijā ražotajiem Covid-19 produktiem izplatīsim ar savu ekonomisko pārstāvniecību starpniecību, kā arī aicināsim Ārlietu ministriju iesaistīties un popularizēt Latvijā ražotos Covid-19 produktus, kuri šobrīd varētu būt īpaši pieprasīti vīrusa smagāk skartajās valstīs," norāda LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Ikviens Latvijas uzņēmums var pieteikties iekļaušanai šajā platformā. Pieteikumi tiek gaidīti ne tikai no individuālo aizsardzības līdzekļu ražotājiem, bet arī no tiem uzņēmumiem, kas piedāvā dažādus tehnoloģiskos risinājumus vai cita veida produktus, kuri var būt noderīgi vīrusa Covid-19 ierobežošanai Latvijā un citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!