Foto: Publicitātes foto

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Tietoevry" kļūs par biznesa centra "Verde" B ēkas lielāko enkurnomnieku, ziņo šī kompleksa attīstītājs.

Ir noslēgts līgums par "Tietoevry" Latvijas filiāles ofisa izveidi "Verde" B ēkas 4., 8. un 9. stāvā ar kopējo platību 4500 m2. Vienošanās panākta aizvadītā gada nogalē, kļūstot par 2022. gada lielāko biroju nomas darījumu Latvijā.

"Līdz ar "Tietoevry" ienākšanu "Verdē", Skanste jeb Rīgas jaunais biznesa kvartāls pastiprināti kļūst par Latvijas galvaspilsētas tehnoloģiju nozares epicentru," uzskata "Verde" komercdirektore Iveta Lāce. Šī darījuma rezultātā B ēka, kas vēl ir būvniecības stadijā, ir jau iznomāta par 68%, viņa skaidro.

"Tietoevry" Latvijas filiāle ir viens no valsts IKT eksporta un inovāciju līderiem ar vairāk nekā 1100 darbiniekiem, kuri specializējas dažādu informācijas sistēmu un maksājumu risinājumu izveidē klientiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Rīgā atrodas arī "Tietoevry" korporācijas globālais Finanšu pakalpojumu centrs un IT pakalpojumu centrs.

Tiek plānots, ka jaunais "Tietoevry" birojs "Verde" B ēkā tiks atvērts 2024. gadā. Savukārt 2023. gads tiks veltīts interjera dizaina projekta veidošanai, kuru nodrošinās birojs "Arhis Arhitekti".

Galvenie izvēles kritēriji jaunajam "Tietoevry" birojam ir ēkas energoefektivitāte, viedā biroja pārvaldības sistēma un izcila gaisa kvalitāte. Ne mazāk svarīga ir apzaļumota terase, ātrās elektroauto uzlādes stacijas, velosipēdu novietnes un citas priekšrocības, kas sniegs pienesumu mūsu darbinieku labbūtībai un mazinās mūsu uzņēmuma ekoloģiskās pēdas nospiedumu, komentē "Tietoevry" Baltijas valstu biroju vadītāja Inese Plāte.

Šis darījums 2022. gada izskaņā kļuva par lielāko biroju platību nomas darījumu Latvijā, apliecina "Colliers Latvia" partneris un aģentūras vadītājs Ēriks Bergmans. Pēc viņa teiktā, kopējā šī brīža projekta "Verde" iznomātā platība pierāda, ka jauni projekti būvniecības stadijā kļūst pievilcīgāki uzņēmumiem, kas savai turpmākajai attīstībai izvēlas ilgtspēju, komfortu un kvalitāti.

Jau vēstīts, ka "Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā tiks ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. Objekta būvniecības procesa vadītājs ir "SBA Group" meitasuzņēmums "Notus Developers", projekta ģenerālbūvnieks - būvkompānija "Velve", bet ekskluzīvais iznomāšanas un apsaimniekošanas partneris - "Colliers". Šobrīd par biroju kompleksa nomniekiem jau ir kļuvuši tādi uzņēmumi kā "Swisscom", "Decta", KPMG Latvijā", "Swetch", "Merito Group", "Workland", "Enefit", "VIA SMS Group", "Veselības centrs 4" un "Tietoevry".

"Verde" veido divas biroju ēkas ar kopējo iznomājamo platību 30 tūkst. m2 (kopējā platība ar pazemes autostāvvietām – 45 tūkst. m2. Komplekss izstrādāts atbilstoši BREEAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem.

"Capitalica Asset Management" ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs. Tās kontrolējošā akciju daļa (70%) pieder "SBA Group",

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!