Foto: LETA

Lietuvas kapitāla nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmums "M.M.M projektai", kas Rīgā plāno ieguldīt aptuveni 350 miljonus eiro dzīvokļu un biroju būvniecībā, turpmāk tiks dēvēta par "Galio Group", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Savukārt uzņēmuma nākotnes plānos ietilpst turpmāko gadu laikā attīstīt vairākus multifunkcionālos projektus, kuros plānots uzbūvēt ap 2000 jaunus dzīvokļus, kā arī mūsdienīgus birojus aptuveni 110 tūkstoš kvadrātmetru platībā.

"Galio Group" pagājušajā gadā Rīgā, VEF rajonā, iegādājās divus nozīmīgus zemesgabalus, no kuriem viens zemesgabals atrodas Gustava Zemgala gatvē, bet otrs Brīvības gatvē. Kompānijai pieder arī liela teritorija Daugavgrīvas ielā aptuveni 8 hektāru platībā. Šajās teritorijās "Galio Group" uzņēmumu grupai piederošā sabiedrība "Galio Development" plāno izveidot jaunus multifunkcionālos kvartālus.

"Šo gadu veltīsim, lai pēc iespējas labāk veiktu projektu sagatavošanas darbus un lai kopā ar pilsētas atbildīgajām institūcijām atrastu pašus labākos teritoriju pilnveidošanas risinājumus," skaidroja "Galio Development" direktors Latvijā Domas Sidravičus.

Tiek plānots, ka celtniecības darbi tiks uzsākti nākamgad vairākos posmos. Līdz 2024. gadam tiek plānots tirgū piedāvāt ap tūkstoš dzīvokļiem, kā arī ap 50 tūkstošu kvadrātmetru biroja telpām. Savukārt dzīvojamo projektu Brīvības gatvē tiek plānots pabeigt 2027. gadā.

Rīgas nekustamā īpašuma tirgus pagaidām ir viskūtrākais starp Baltijas valstu galvaspilsētām, uzskata Sidravičus. Lielākajā Baltijas valstu galvaspilsētā pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija pārdoti ap 1500 jauni dzīvokļi. Salīdzinājumam Viļņā pērn nekustamā īpašuma attīstītāji ir pārdevuši 5540 dzīvokļus jaunajos projektos.

Biroju segments Rīgā gan bijis aktīvāks – uzcelti jauni biroji 65 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Taču atbilstoši moderno biroju platībai uz vienu iedzīvotāju, Latvijas galvaspilsēta tomēr ar 1,1 kvadrātmetru atpaliek no Viļņas un Tallinas. Viļņā šis rādītājs uz vienu iedzīvotāju ir 1,3 kvadrātmetra biroja platības, bet Tallinā – 1,8 kvadrātmetri.

"Rīgā iedzīvotāji, meklējot mājokli vai attiecīgi bizness, meklējot biroju telpas, sastopas ar ievērojami mazāku moderno telpu izvēli. Taču Rīgai ir liels potenciāls un tāpēc esam pārliecināti, ka jauni piedāvājumi sekmēs nekustamā īpašuma tirgus aktivitāti", sacīja "Galio Group" pārstāvis.

"Galio Group" ir Lietuvas kapitāla kompānija, kas tirgū darbojas 14 gadus. Viļņā sabiedrība attīsta daudzdzīvokļu projektus un biznesa centrus. Kompānija pieder "Maxima" radītājam Nerijam Numavičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!