Foto: LETA

Farmācijas uzņēmumam AS "Grindeks" patlaban Krievijā jau notiek sarunas par jaunas rūpnīcas būvniecību, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja uzņēmuma lielākais akcionārs Kirovs Lipmans.

Rūpnīcu būvēšot "Grindeks" meitasuzņēmums Krievijā "Grindeks Rus", taču vairāk informācijas patlaban nevarot sniegt, jo sarunas vēl esot procesā, sacīja Lipmans.

Pagājušā gada rudenī Lipmans atklāja, ka "Grindeks" plāno jaunas rūpnīcas būvēšanu. Tobrīd gan vēl nav bijis izlemts, kur rūpnīca tiks būvēta. Uzņēmumam bijuši piedāvājumi būvēt rūpnīcu Krievijā vai Baltkrievijā. Taču jaunās rūpnīcas būvniecības plāns tiek vēl tikai izstrādāts.

Savukārt runājot par uzņēmuma apgrozījumu šim gadam, Lipmans rudenī prognozēja, ka 2013.gada apgrozījums varētu pieaugt par aptuveni 13,5%. Tāpat viņš arī norādīja, ka 2013.gada peļņa varētu būt ne mazāka par 12 miljoniem latu, ko varētu veicināt ar produktu portfeļa papildināšanu un jaunu tirgu apguvi. Uzņēmums plāno palielināt eksportu Eiropā un Āzijā. Savukārt apgrozījuma pieaugumu varētu veicināt jaunais ziežu un gēlu ražošanas iecirknis, kura izveidē investēti 2,5 miljoni latu. Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt divu gadu laikā.

"Grindeks" ir viens no lielākajiem farmācijas uzņēmumiem Baltijas valstīs. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernā ir četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, pārstāvniecības 11 valstīs.

AS "Grindeks" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Oficiālajā sarakstā. AS "Grindeks" lielākie akcionāri ir Lipmans - 33,29%, Anna Lipmane - 16,69%, "AB.LV Private Equity fund 2010" - 11,38%, "Skandinaviska Enskilda Banken" (nomināla turētājs) - 10,53%, ""Swedbank" AS Clients Account" (nomināla turētājs) - 8,79%.

AS "Grindeks" apgrozījums 2012.gada deviņos mēnešos bija 50,1 miljons latu, kas ir par 1,2 miljoniem latu jeb 2,5% vairāk nekā 2011.gada deviņos mēnešos.

Savukārt koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātes sabiedrības akcionāriem, 2012.gada deviņos mēnešos bija pieci miljoni latu, kas, salīdzinot ar 2011.gada deviņiem mēnešiem, ir samazinājusies par 0,8 miljoniem latu jeb par 13,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!