Foto: Publicitātes foto

Uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera pasniegušas Livonijas balvas, ko saņēma Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" par veiksmīgu darbu Igaunijā un Igaunijas pasažieru sauszemes pārvadājumu uzņēmums SIA "Lux Express Latvia" - par panākumiem Latvijā.

Livonijas balvu pasniegšanas ceremonijā, kas notika Ministru kabinetā, balvas pasniedza Latvijas ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Igaunijas ministru prezidente Kaja Kallasa (Kaja Kallas). Tāpat ceremonijā piedalījās arī abu valstu vēstnieki – ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons un Igaunijas vēstnieks Latvijā Arti Hilpus, kā arī LTRK pārstāvis un "Sakret" OU vadītājs Igaunijā Kaspars Pacēvičs.

"Pēdējo gadu laikā esam izauguši, kļūstot par lielāko lidsabiedrību Tallinas lidostā, un savu tirgus daļu saglabājām arī šovasar," teica "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Savukārt "Lux Express Group" valdes loceklis Ingmārs Ross (Ingmar Roos) pauda: "Šīs balvas piešķiršana notiek teju vienlaicīgi ar mūsu pirmā vietēja tālsatiksmes maršruta Latvijā RīgaDaugavpils atklāšanu."

Foto: Publicitātes foto

"Uzņēmējiem ir jāattīsta pārrobežu sadarbība, lai spētu audzēt lielāku kapacitāti un konkurētspēju, tādējādi iekarojot pēc iespējas plašāku tirgus daļu pasaulē," norādīja Pacēvičs. Viņš pauda gandarījumu, ka arvien vairāk Latvijas uzņēmumu veiksmīgi darbojas Igaunijā, bet Igaunijas uzņēmēji attīsta savu biznesu Latvijā.

Livonijas balvas pirmo reizi pasniedza 2013.gadā, kad to iniciēja Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji. Mērķis ir godināt abās valstīs strādājošu uzņēmumu atpazīstamību, konkurētspēju un aicināt sadarboties, lai rezultāti būtu pēc iespējas efektīvāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!