Foto: PantherMedia/Scanpix

Baltijas reģiona privātā kapitāla investīciju fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund" (fonds) pabeidzis Latvijas kosmētikas ražotāja "B2Y" 100% daļu pārņemšanu. Arī turpmāk uzņēmumu vadīs tā izveidotāja Rita Lagzdiņa.

"B2Y" attīsta un ražo dabīgus ādas, matu kopšanas, mutes higiēnas, kā arī vannas produktus. Uzņēmums izgatavo kā sava zīmola "B2Y' produktus, tā pilda ārpakalpojumu – ražo privāto preču zīmju kosmētiskos līdzekļus. Uzņēmuma centrālais birojs un ražotne ir izvietota Rīgā. Kompānija pērn spējusi palielināt pārdošanas apjomus par 36%, sasniedzot 1,5 milj. eiro. Tā nodarbina vairāk nekā 20 cilvēkus.

Komentējot darījumu, "INVL Baltic Sea Growth Fund" partneris Vitauts Plunksis (Vytautas Plunksnis) izteicās, ka fonda mērķis ir organiski audzēt "B2Y", tas meklē iespējas konsolidēt nozares spēlētājus.

Savukārt SIA "B2Y" dibinātāja un vadītāja Rita Lagzdiņa atklāj, ka viņas redzējumā "B2Y" ir iespējas kļūt par vienu no lielākajiem ādas kopšanas līdzekļu ražotājiem reģionā, un šī mērķa sasniegšanai uzņēmums ir piekritis partnerībai ar "INVL Baltic Sea Growth Fund", kas ļaus straujāk attīstīties, kā arī būs spēcīga aizmugure izaugsmei citā līmenī.

"B2Y' ir piektā kompānija fonda ieguldījumu portfelī, atklāj fonda izpildpartnere Deimante Korsakaite (Deimantė Korsakaitė). Tas paredz būtisku SIA "B2Y" izaugsmi nozarē. Mazie uzņēmumi ir viena no galvenajām globālās ekonomikas sastāvdaļām, un kā privātā un publiskā kapitāla pārvaldītājam fondam mērķis ir atbalstīt biznesu kopumā, tostarp mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmi, viņa saka.

"INVL Baltic Sea Growth Fund" ar kopējo portfeli 165 miljoni eiro ir lielākais privātā kapitāla investīciju fonds Baltijā, un tā pamata investors ir Eiropas Investīciju fonds ("EIF").

EIF ir apņēmies nodrošināt 30 miljonu eiro finansējumu, izmantojot atbalstu no Eiropas Stratēģisko investīciju fonda, kas ir Investīciju plāna Eiropai (jeb t.s. Junkera plāna) būtisks elements. Finansējums tiks piešķirts arī no Baltijas Inovāciju fonda iniciatīvas, kas izstrādāta sadarbībā ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas valdībām. Tās mērķis ir palielināt kapitālieguldījumus mazajos un vidējos Baltijas uzņēmumos ar lielu izaugsmes potenciālu.

Fonda mērķis ir izveidot daudzpusīgu ieguldījumu portfeli, vienā uzņēmumā ieguldot 10-30 miljonus eiro, lai iegādātos kontrolpaketi vai būtisku mazākuma līdzdalību dažādos uzņēmumos, kam piemīt liels izaugsmes potenciāls un kuri spēs pienācīgi konkurēt starptautiskā līmenī.

Fonds darbojas galvenokārt Baltijas valstīs un tām tuvākajos Polijas reģionos, Skandināvijā un Centrāleiropā.

Fondu pārvalda viens no Lietuvas lielākajiem aktīvu pārvaldības uzņēmumiem – "Invalda INVL" no "INVL Asset Management" grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!