Foto: F64
Pēc akcionāru lēmuma par SIA "Maxima Latvija" jauno valdes priekšsēdētāju iecelta Jeļena Kondrašova no Latvijas, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Kondrašova līdz šim uzņēmumā "Maxima group" strādāja tīkla "Maxima XX" vadības centra vadītājas amatā. Kondrašova strādā uzņēmumā no 2000.gada.

"Jeļena ir prasīga un atbildīga, bet tajā pašā laikā ļoti cilvēciska vadītāja. Es esmu pārliecināts, ka Jeļena pieņems drosmīgus un pārliecinošus lēmumus, kas ir ļoti svarīgi mūsu uzņēmumam tik sarežģītajā laikā," paziņoja "Maxima Grupe UAB" ģenerāldirektors Mindaugas Bagdonavičius.

Kondrašova sāks pildīt savus pienākumus jaunajā amatā no šīs nedēļas.

"Delfi" jau ziņoja, ka saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo Zolitūdes traģēdiju, Lietuvas tirdzniecības ķēdes "Maxima" akcionāri nolēma atlaist "Maxima Latvija" vadību.

"Pēc neatbilstošajiem izteicieniem šajā Latvijas tautai sāpīgajā un smagajā laikā akcionāri ir nolēmuši no amata atbrīvot "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētāju Gintaru Jasinsku," teikts "Maxima Group" ģenerāldirektora Mindauga Bogdanaviča paziņojumā.

Sabiedrība un Latvijas politiķi asi reaģēja uz "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem Zolitūdes traģēdijas lietā. Viņš, komentējot premjera Valda Dombrovska lēmumu demisionēt, komentēja, sakot - atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi. Jasinsks jūtoties atbildīgs, bet ne vainīgs - viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc "Maxima Latvija" vadītāja sacītā, veikala darbinieki traģēdijas dienā rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas.

Zolitūdes veikalam "Maxima" 21.novembrī iebruka jumts, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Vairāki cilvēki traģēdijā cieta un ārstējas slimnīcā. Notikušo izmeklē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!