Foto: LETA

Loģistikas uzņēmums SIA "Omniva Latvija" ir sākusi darbu pie jaunā loģistikas centra attīstības, un tajā iecerētas vērienīgākās investīcijas uzņēmuma vēsturē Latvijā, norādīja uzņēmuma vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.

Viņa pauda, ka nākamajā gadā "Omniva Latvija" turpinās attīstīt pakomātu tīklu - precīzu investīciju apjomu šobrīd vēl nevar prognozēt, tomēr līdz nākamā gada beigām paredzēts, ka visā Latvijas teritorijā būs gandrīz 400 "Omniva" pakomātu.

"Tāpat šobrīd esam sākuši darbu pie sava jaunā loģistikas centra attīstības. Tās būs vērienīgākās investīcijas uzņēmuma vēsturē Latvijā. Šobrīd strādājam pie detalizētas projekta izstrādes un par turpmāko attīstību informēsim vēlāk," pauda Krauze-Čebotare.

Viņa norādīja, ka, visticamāk, 2023.gadā izaicinājumi saglabāsies līdzšinējie, proti, kā darīt lietas maksimāli efektīvāk un kā apmierināt pieaugošās klientu gaidas gan uz saņemto pakalpojumu kvalitātes līmeni, gan arvien pieaugošo pieprasījumu pēc ilgtspējīgiem un atbildīgiem pakalpojumiem.

Savukārt attiecībā uz steidzami risināmām nozares līmeņa problēmām Krauze-Čebotare norādīja, ka vienīgās gaidas šobrīd no publiskās pārvaldes ir "skaidri, saprotami un vismaz vidējā termiņā paredzami spēles noteikumi gan nodokļu, gan starptautisko un lokālo pārvadājumu un piegāžu īstenošanas jomās".

Tāpat vēlami būtu atbalsta mehānismi uzņēmējiem saistībā ar turbulencē esošo enerģētikas tirgu, bet transporta infrastruktūra vienmēr varētu būt labāka, norādīja "Omniva Latvija" vadītāja, piebilstot, ka "kopumā šajā nestabilajā un nenoteiktajā periodā, stabilitāte vismaz dažās jomās jau būtu liels atspaids".

Jau vēstīts, ka "Omniva Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 18,001 miljons eiro, kas ir par 46,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 7,4% - līdz 2,542 miljoniem eiro.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Eesti Post".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!