Foto: LETA
Baltijas valstu kopuzņēmuma AS “RB Rail” padomē ar šā gada 31. maija akcionāru lēmumu iecelti divi jauni padomes locekļi. No darba kopuzņēmuma padomē atsaukti Edvīns Bērziņš un Vineta Rudzīte, darbam padomes locekļa amatos apstiprināti Ligita Austrupe un Anrī Leimanis.

Edvīns Bērziņš kopš 2016. gada ir VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs. Savulaik viņš bijis Latvijas Policijas akadēmijas Starptautiskās sadarbības departamenta vadītājs, "Lattelecom" juridiskais konsultants, AS "Latvijas kuģniecības" Juridiskā departamenta vadītājs un uzņēmuma valdes loceklis. Kopš 2011. gada – VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes loceklis. 2015. gadā bijis pagaidu valdes loceklis "RB Rail" un līdz šim bija "RB Rail AS" padomes priekšsēdētāja vietnieks, liecina informācija "railbaltica.org".

Savukārt Vineta Rudzīte kopš 2011. gada ir VAS "Latvijas dzelzceļš" juridisko un administratīvo lietu speciāliste, juridiskās direktores vietniece administratīvajos jautājumos, Prezidentu padomes sekretariāta vadītāja. Pirmo "RB Rail" darbības gadu (2014.–2015.) bijusi uzņēmuma Juridiskā un administratīvā atbalsta vadītāja. Iepriekš bijusi AS "Latvijas kuģniecība" Juridiskās daļas vadītāja vietniece un SIA "Lattelecom" juriskonsulte, kā arī strādājusi LR Ārlietu ministrijā, tostarp LR vēstniecībās Polijā un Lielbritānijā.

"2019. gadā "Rail Baltica" projekts Latvijā ir aktīvā projektēšanas fāzē. Kopš 2018. gada tiek veikta "Rail Baltica" stacijas projektēšana starptautiskajā lidostā "Rīga", kas tiks pabeigta šogad, un drīzumā tiks izsludināts iepirkums būvdarbiem. Šogad, 29. maijā, parakstīts līgums par "Rail Baltica" Centrālās stacijas un saistītās infrastruktūras projektēšanu un būvdarbiem, kopuzņēmums "RB Rail" noslēdzis iepirkumu "Rail Baltica" Centrālās daļas projektēšanai Latvijā un šogad izsludinās iepirkumu arī līnijas projektēšanai uz Ziemeļiem līdz Igaunijas robežai un uz Dienvidiem līdz Lietuvas robežai. Projekta attīstība nosaka aktuālās kompetences arī padomes locekļiem, par prioritāti izvirzot finanšu un juridiskās jomas," teic "Eiropas Dzelzceļa līnijas" valdes loceklis Kaspars Vingris.

Ligita Austrupe ir Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece, viņai ir 20 gadu pieredze Eiropas Savienības fondu administrēšanā, uzraudzībā un auditā. Pēdējo sešu gadu laikā specializējusies transporta jomas finanšu stratēģiskā plānošanā un uzraudzībā.

Anri Leimanis ir tiesību zinātnes maģistrs, korporatīvās vadības eksperts ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi. Viņš ir arī uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks Latvijas Mobilais telefons (LMT).

AS "RB Rail" dibināta 2014. gadā, lai īstenotu dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektu, ar kuru plānots integrēt Baltijas valstis Eiropas dzelzceļu tīklā. Paredzēts, ka dzelzceļa līnija savienos Helsinkus, Tallinu, Pērnavu, Rīgu, Paņevežu, Kauņu, Viļņu un Varšavu.

Uzņēmuma akcionāri ir Igaunijas "Rail Baltic Estonia", Latvijas "Eiropas Dzelzceļa līnijas" un Lietuvas "Rail Baltica statyba".

"Eiropas Dzelzceļa līnijas" ir projekta "Rail Baltica" ieviesējs Latvijā. "Eiropas Dzelzceļa līnijas" veic projekta "Rail Baltica" realizēšanu Latvijā atbilstoši noslēgtajiem finansēšanas līgumiem starp INEA (Innovation and Networks Executive Agency), kas ir ES infrastruktūras savienošanas instrumenta izpildaģentūra un "RB Rail", kas ir Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kuru Baltijas valstis pilnvaro parakstīt finansēšanas līgumus un kas atbild par "Rail Baltica" projekta horizontālo, tas ir kopīgo, aktivitāšu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!