Foto: DELFI
Ir pabeigta aizsargdambja izbūve, kas pasargās Bolderājas apkaimi no stipra vēja radītiem plūdiem. Šobrīd turpinās teritorijas labiekārtošana Buļļupes labajā krastā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta (RDPAD) projekta “Bolderājas pretplūdu pasākumi” mērķis ir samazināt augsto plūdu risku apkaimē un veidot labiekārtotu un iedzīvotājiem pievilcīgu vidi pie upes.

“Buļļupes labajā krastā, Lielās ielas posmā no Grants ielas līdz Kapteiņu ielai, jau uzbūvēts 1,9 km garš un 2,5 metru augsts aizsargdambis, kas pasargās Bolderājas apkaimi no ūdens līmeņa kāpuma, ko rada stiprs ziemeļrietumu vējš. Līdz ar aizsargdambja izbūvi notiek projekta teritorijas labiekārtošana – nodrošinot vides pieejamību un apgaismojumu. Drīzumā tiks pabeigta bruģa ieklāšana, bet šobrīd ir sākti apzaļumošana - ar zālāju apsētas Buļļupes krasta nogāzes un iestādīta daļa koku,” skaidro RDPAD Projektu pārvaldes vadītāja Oksana Dumpe.

Lai pabeigtu būvdarbus, vēl ir nepieciešams veikt labiekārtojuma elementu (atkritumu urnu, soliņu, puķu podu, velonovietņu) uzstādīšanu, jāpabeidz teritorijas apzaļumošanas, bruģa ieklāšanas un asfaltēšanas darbi. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti līdz gada beigām, bet ekspluatācijā objekts tiks nodots 2022. gada pirmajā ceturksnī.

Projekts “Bolderājas pretplūdu pasākumi” tiek īstenots ar 2014.–2020. gada Eiropas Savienības fondu atbalstu. Projekta kopējais budžets ir 4,525 tūkst. eiro , totarp ERAF finansējums – 3,846 milj. eiro.

Projekta mērķis ir pielāgoties klimata pārmaiņām, samazinot augstu plūdu risku Bolderājas apkaimē un nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi, kā arī saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku attīstību.

Būvdarbus iepirkuma rezultātā uzticēts veikt personu apvienībai „EKO Rent”. Būvuzraudzību veic SIA „Jurēvičs un Partneri”, bet būvdarbu autoruzraudzību nodrošina būvprojekta izstrādātājs – personu apvienība „GCR 1”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!