Foto: LETA

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" akcijas no biržas "Nasdaq Riga" varētu tik izslēgtas nākamā gada sākumā, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai.

"Olainfarm" pārstāvji min, ka 2021. gada 8. novembrī sākās akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums, kas noslēgsies 7. decembrī. Pēc tam piecu darba dienu laikā, proti, līdz 14. decembrim oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" tiks publicēts ziņojums par akciju atpirkšanas rezultātiem un veikti norēķini ar akcionāriem, kuri ir pieņēmuši akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Savukārt ne agrāk kā desmit 10 un ne vēlāk kā 15 darba dienu laikā kopš ziņojuma par piedāvājuma rezultātiem publicēšanas "Latvijas Vēstnesī", proti, orientējoši no 29. decembra līdz 2022. gada 6. janvārim "Olainfarm" iesniegs biržai "Nasdaq Riga" iesniegumu par akciju izslēgšanu no biržas. Pēc tam biržas "Nasdaq Riga" valde lēmumu par "Olainfarm" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus pieņems 10 darba dienu laikā, proti, līdz 2022. gada 20. janvārim.

Jau ziņots, ka šogad 8.novembrī sākas "Repharm" grupas mātesuzņēmuma AS "AB City" izteiktais "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums. Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā ir noteikta 9,26 eiro.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šogad 2.novembrī atļāva "AB City" izteikt "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo "Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē 14.oktobrī pieņēma lēmumu par "Olainfarm" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus. "AB City" ir pilnvarota izteikt akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu to akcionāru vārdā, kuri akcionāru ārkārtas sapulcē balsoja par "Olainfarm" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Līdz ar "Olainfarm" akciju izslēgšanu no biržas uzņēmuma akcijas vairs nevarēs pirkt vai pārdot biržā par aktuālo biržas cenu. Ja akcionārs turpmāk vēlēsies pārdot sev piederošās "Olainfarm" akcijas, pircējs būs jāmeklē paša spēkiem un par akciju cenu jāvienojas individuāli.

"AB City" novembra pirmajā pusē ziņoja, ka uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata ieguvusi 7 174 218 "Olainfarm" akciju, kas veido 50,93% no "Olainfarm" balsstiesīgo akciju skaita. Tostarp "AB City" tiešā veidā kontrolē 2 829 349 akcijas jeb 20,09%, bet netiešā veidā – 4 344 869 akcijas jeb 30,84%.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!