Foto: Publicitātes foto

17. maijā Latvijas vadošais medijs DELFI sadarbībā ar režisora un lektora Viestura Meikšāna vadīto Runas skolu aicina uz publiskās uzstāšanās praktisko konferenci "uz:RUNA", un šonedēļ papildināta pasākuma programma, praktisko nodarbību vadītāju pulkam pievienojot vēl trīs vārdus.

Pasākuma praktiskās daļas programmu papildina divas nodarbības "Atrodi pats savu ceļu" starptautiskas ekspertes Heidi Svanes no Dānijas vadībā, kuras dalība pasākumā notiek, pateicoties Dānijas Kultūras institūtam un Dānijas vēstniecībai Latvijā. Kāds ir tavs biznesa modelis? Kā par to pastāstīt citiem? Īpaši, ja tava uzņēmuma darbība nav izstāstāma vienkāršā, nepaplašinātā teikumā. Biznesa konsultante Heidi Svane šajā meistarklasē piedāvās paraudzīties uz savu uzņēmumu no mūsdienu tehnoloģiju skatupunkta un parādīs dažādas metodes, kā strādāt pie savas biznesa idejas prezentācijas.

Konferences "uz:RUNA" praktisko nodarbību ietvaros Svane palīdzēs atrast atbildes uz jautājumu, kas mūsdienās interesē daudzus – kā efektīvi un pamanāmi parādīt sevi vienmēr mainīgajā mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, kurā izaicinājums ir nevis būt labākajam, bet būt vienīgajam, darot lietas, ko pirms tam vēl neviens nav darījis.

Foto: Publicitātes foto
Praktisko nodarbību vadītājiem ir pievienojies arī radošās apvienības "Spiediens" pārstāvis, aktieris un improvizators Artūrs Breidaks, kurš aktiermeistarības un improvizācijas treniņu nodarbībā tās dalībniekiem ļaus apgūt, kā sadzirdēt savu sarunas partneri. Publika ir ļoti nozīmīgs un svarīgs partneris jūsu komunikācījā, bet kā panākt, lai šī komunikācija būtu tik brīva kā saruna viens-pret-viens? Šajā nodarbībā ar praktiskiem vingrinājumiem būs iespēja atklāt sevī tos iekšējos mehānismus, kas ļaus nepārprast savu sarunas partneri, sadzirdēt precīzi to, ko no tevis gaida, un komunicēt ar savu lielo draugu – publiku. Komunicēt godīgi, tieši un nepiespiesti. Izmantojot nodarbībā improvizācijas tehnikas, spēles un uzdevumus, nodarbībā dalībnieki mēģinās sadzirdēt būtisko un atrast, kur slēpjas sarunas īstais kodols.
Foto: Publicitātes foto
Mediatore un komunikācijas trenere Ilze Dzenovska praktiskās konferences "uz:RUNA" ietvaros vadīs nodarbību "Tava balss un argumentācijas spēks viedokļu sadursmē", kas būs par drosmi uzrunāt pasauli, dzirdēt neērto un spēju atbildēt tai cieņpilni, nezaudējot savu balsi un spēku. Drosme argumentēt un nenoklusēt, drosme uzklausīt neērtu viedokli, kā arī spēja izturēt viedokļu sadursmi neuzbrūkot, bailēs nepiekāpjoties un saglabājot savu balsi, ir apzināti izkopjamas prasmes, kas var pārtapt mūsu apzinātos ieradumos un saskarsmes stratēģijās. Gan uzņēmuma komandas sapulce, gan publiska diskusija vai ģimenes strīds ir iespēja izvēlēties dalīt varu, sagrābt vai atdot to.

Tāpat sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru DELFI praktiskās konferences "uz:RUNA" ietvaros norisināsies starptautiskā jaunuzņēmumu konkursa "Creative Business Cup 2019 (CBC)" nacionālais fināls, kurā par uzvaru cīnīsies pieci starptautiskas žūrijas izvēlēti Latvijas jaunuzņēmumi. Vairāk par finālistiem uzzini šeit.

Papildināto publiskās uzstāšanās praktiskās konferences "uz:RUNA" programmu meklē šeit.


Publiskās uzstāšanās praktiskā konference "uz:RUNA" notiks 17. maijā no plkst. 9.00 līdz 17.00 arhitektūras un mediju centrā "H2O 6" Rīgā, Durbes ielā 4.

Konferencei būs teorētiskā daļa, kā arī tā piedāvās praktiskās nodarbības. Lektori būs Runas skolas dibinātājs, lektors, režisors Viesturs Meikšāns, komunikācijas trenere, autore, žurnāliste Krista Vāvere, runas pedagoģe ar 20 gadu pieredzi aktrise Zane Daudziņa, kā arī stand-up komiķis un improvizators Jānis Skutelis. Pasākuma teorētiskajā daļā tiks apskatītas tādas tēmas kā runas dramaturģijas pamatprincipi, veiksmīgas publiskās runas psihofizika, runātāja harismas veidošana, emociju pielietošana runā, kā arī humors kā instruments publiskajā runā.

Praktiskajās nodarbībās, kuras vadīs Meikšāns, Daudziņa, Vāvere, Skutelis, Svane, Breidaks un Dzenovska, dalībniekiem būs iespēja apgūt teksta veidošanu un būvēšanu, iepazīstot, kā atsevišķi teksta struktūru modeļi var izmainīt visu runu līdz nepazīšanai, apzināt bailes no publiskas uzstāšanās un izmēģināt metodes uztraukuma mazināšanai, apgūt prasmes, kā pareiza, spēcīga un veselīga elpošana var padarīt jūsu uzstāšanos daudz pārliecinošāku un satikties ar savas publiskās uzstāšanās ļaunāko murgu, izbaudot, kā ir, kad visa runa pilnībā izgāžas, tādējādi iepazīstot vienu no efektīvākajiem uztraukuma mazināšanas treniņiem.

Standarta reģistrācijas maksa iekļauj gan konferences teorētiskās daļas, gan divu praktisko nodarbību apmeklējumu.

Reģistrēties pasākumam iespējams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!