Foto: LETA

Ceturtdien Rīgas brīvostas valdes sēdē par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Ēriks Škapars (V), kuru ostas valdes locekļa amatā virzījusi Finanšu ministrija.

Ostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) informēja, ka vietnieka amatam bija izvirzītas divas kandidatūras - Škapars un Edmunda Sprūdža (RP) vadītās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzītā Inga Antāne. Vairāk balsu ieguvis Škapars.

Valde arī nolēmusi mainīt ostas pārvaldes struktūru, nodibinot Vides un attīstības departamentu. Tas jaunā kvalitātē apliecināšot vides jautājumu aktualizēšanu no ostas puses, skaidroja Ameriks. Par jaunā departamenta vadītāja amatu lemšot ostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, jo šis jautājums neesot valdes kompetencē.

Medijos iepriekš izteikta versija, jaunizveidotā departamenta vadība varētu tikt uzticēta bijušajam ostas valdes loceklim Viesturam Sileniekam (ZZS), kuru februārī amatā nomainīja Antāne.

Izveidojot jauno departamentu, tikšot samazināts ostas pārvaldes štats par trīs vienībām.

Šodien arī pieņemts lēmums nākamajā valdes sēdē kompleksi izskatīt ostas Krievu sala projekta tālāko virzību. Paredzēts, ka nākamā valdes sēde notiks 27.septembrī. Vienlaikus Ameriks uzsvēra, ka, ja būs nepieciešamība, sēdi īpašo gadījumos var sasaukt arī ātrāk. Ostas pārvaldniekam līdz plānotajai valdes sēdei esot jāsagatavo visi nepieciešamie materiāli, lai tālāk varētu lemt par Krievu salas projekta tālāko virzību.

Valdes sēdē netika aktualizēts jautājums par Loginova piemērotību ostas pārvaldnieka amatam, jo to nebija iepriekš plānots skatīt un neviens arī šādu jautājumu neizvirzīja, norādīja Ameriks.

Kā ziņots, valdība 26.jūnijā atbalstīja priekšlikumu no Rīgas ostas valdes locekļa amata atcelt ekonomikas ministra virzīto pārstāvi Olafu Pulku (V), viņa vietā ieceļot Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektoru Ģirtu Greiškalnu, bet savulaik Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītā satiksmes ministra pārstāvja Jura Vaskāna vietā iecelta Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.

Rīgas brīvostas valdē valsts intereses pārstāv arī Rīgas domnieks Škapars, kuru šajā amatā virzījusi Finanšu ministrija, un Antāne.

Rīgas pašvaldību brīvostas valdē savukārt pārstāv galvaspilsētas vicemērs Ameriks un trīs "Saskaņas centra" deputāti - Rīgas mērs Nils Ušakovs un domnieki Mihails Kameņeckis un Vadims Jerošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!