Foto: DELFI

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Krists Mertens Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā SIA "Enefit" valdes priekšsēdētāja amatā stājās 2020. gada beigās.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Paredzams, ka pieprasījums pēc elektroenerģijas tikai pieaugs, bez elektroenerģijas iztikt nevarēsim. Ir jādomā, kā varēsim šo enerģijas pieprasījumu nodrošināt un darīt to dabai draudzīgā veidā, vienlaikus saglabājot pieejamu elektroenerģijas cenu," uzsver energokompānijas vadītājs.

Savulaik viņš ieguvis praktisko pieredzi, strādājot ārpus Latvijas, tādēļ ar pārliecību saka, ka Latvija ir ļoti pateicīga valsts biznesa attīstībai.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Nozare, kuru pārstāvu, enerģētika, šobrīd piedzīvo straujākās izmaiņas pēdējo gadu laikā. To ietekmē daudz faktoru – Eiropas Savienības virzība uz klimata neitralitāti, sociālekonomiskie jautājumi un, protams, ģeopolitika. Jaunās tehnoloģijas strauji ienāk arī enerģētikas nozarē. Piedzīvojam pārejas posmu no centralizētas energosistēmas uz modeli, kur arvien lielāka loma un ietekme ir enerģijas gala lietotājiem – mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Piemēram, uzliekot saules paneļus, tie kļūst par elektroenerģijas ražotājiem paši. Var teikt, ka gala lietotāji šobrīd virza nozares attīstību un šī tendence turpināsies. Atbildot uz lietotāju pieprasījumu, arvien vairāk mūsdienīgu enerģijas risinājumu kļūst par ikdienu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!