Foto: Privātais arhīvs

Pēteris Gobzemis ir SIA "Nornieki" īpašnieks – viņa vadībā Kuldīgas novadā darbojas strausu un gaļas kazu ferma, kur tiek organizētas arī ekskursijas tūristiem, un turpat meža vidū arī restorāns "Strauss un kaza". Sarunā ar "Delfi Bizness" uzņēmējs atzīst, ka šobrīd aktuālākais biznesā ir censties prognozēt tuvāko nākotni un saprast, kā attīstīties pie tik mainīgiem ārējiem apstākļiem.

Ik svētdienu piedāvājam nelielu sarunu ar kādu biznesa vides pārstāvi, tādējādi iepazīstinot ar Latvijas uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pēteris Gobzemis ir pārliecināts, ka Latvija ir laba vieta, kur attīstīt biznesu. "Nornieku" izaugsmē liela loma bijusi tieši īsto iespēju pamanīšanai.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Vienmēr meklēju atšķirīgo un nebaidos no visa netradicionālā un neierastā – cenšos vienmēr domāt ārpus ierastajiem biznesa un sabiedrībā pieņemtajiem rāmjiem. Iespējams, tieši šī atšķirīgā meklēšana ir bijis viens no galvenajiem biznesa veiksmes faktoriem.

Latvijas tirgus ir mazs, un mums savā starpā ir jāspēj draudzēties un sastrādāties. Es, protams, esmu par veselīgu konkurenci, bet tajā pašā laikā esmu atvērts sadarbībai ar citiem uzņēmumiem. Tūrisma nozarē spēja sadarboties ir ārkārtīgi svarīga, it īpaši reģionos – jo vairāk spēsim konkrētā vietā piedāvāt viesiem, jo vairāk un biežāk viņi brauks pie mums. Tā saucamais Lasvegasas princips – viena vieta, brauc visi!

Darbam cilvēks velta lielu daļu no savas dzīves. Kāpēc strādājat tieši šajā jomā?

Tāpēc, ka patīk! Īstenībā tā patikšana uz laukiem ir jau ilglaicīga. Kad varēja sākt atgūt vectēva zemi, braucu tētim līdzi pa laukiem, meklējām, kur tieši varētu būt tā vieta, kur mēs to zemi varētu atgūt. Man tad bija kādi 15–16 gadi, un jau tajā laikā zināju, ka noteikti savā dzīvē kaut ko darīšu laukos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!