Foto: Publicitātes attēli

Stiprinot pozīcijas Latvijas tirgū, mežizstrādes uzņēmums SIA "PK Mežs" piesaistījis 2 miljonu eiro finansējumu no bankas "Citadele", kas tiks izmantoti jaunu mežu īpašumu un tehnikas vienību iegādei, informē bankas pārstāvji.

"PK Mežs" ir mežu īpašnieks, kas veidots no 100% Latvijas kapitāla. 1,5 miljonus eiro uzņēmums tuvākajā laikā plāno ieguldīt, paplašinot savu meža īpašumu portfeli Bauskas, Aizkraukles un Neretas teritorijās, savukārt atlikušie 500 000 eiro tiks novirzīti, lai iegādātos divas traktortehnikas vienības, kas paredzēta mežaudžu retināšanai.

"Iegādājoties mežu īpašumus, pievēršam uzmanību tiem, kas ir mūsu zemēm pieguļošajās teritorijās. Tas palīdz vēlāk būt pēc iespējas produktīvākiem apsaimniekošanas procesā. Lai arī mūsu īpašumā ir zemes ar jaunaudzēm, biežāk mēdzam iegādāties mežus, kas ir zāģējami salīdzinoši drīz, nevis pēc vairākiem gadiem. Jaunā mežizstrādes tehnika palīdzēs apstrādāt un apkopt salīdzinoši mazākas mežaudzes, ko sarežģītāk paveikt ar lielajām tehnikas vienībām, kas parasti izmantojamas plašās kailcirtēs," investīcijas raksturo "PK Mežs" īpašnieks Edgars Keičs.

"Šobrīd kokmateriālu cena ir tuvu maksimumam, kas mudina privātpersonas aktīvi pārdot savus mežus, līdz ar to tirgus ir piesātināts ar piedāvājumu. Ap Ziemassvētkiem koksnes cena varētu kristies un līdz ar to arī aktivitāte tirgū," prognozē uzņēmuma īpašnieks.

Uzņēmums "PK Mežs" dibināts 2001. gadā, sākotnēji pērkot cirsmas un mežu īpašumus. Organizācijai attīstoties, šobrīd tā piedāvā mežu apsaimniekošanas, mežistrādes un nekustamo īpašumu pirkšanas, pārdošanas un konsultāciju pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!