Foto: LETA

Izmaiņas veiktas SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdē – tajā par valdes locekli iecelts kādreizējais AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs (S), ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valde patlaban strādā divu personu sastāvā. Valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka darbu zoodārzā turpina.

"Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes locekļu amatus atstājuši ilggadējie valdes locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis.

Uzņēmuma kapitāldaļu turētāja ir Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S). Viņa aģentūrai LETA norādīja, ka abi valdes locekļi viņai iesnieguši atlūgumus. Morozovs amatā iecelts kā pagaidu valdes loceklis uz laiku, kad konkursa kārtībā tiks izraudzīts jauns valdes loceklis. Konkurss tikšot izsludināts pēc ārējā audita pabeigšanas.

Arī Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis portālam "Delfi" uzsvēra, ka Morozovs ir pagaidu valdes loceklis, uz laiku, kad konkursa kārtībā tiks izraudzīts jauns valdes loceklis. Konkurss tiks izsludināts pēc ārējā audita pabeigšanas, kas šobrīd notiek uzņēmumā. Lēmumu par Morozova iecelšanu valdes locekļa amatā pieņēma kapitāldaļu turētāja pārstāvis – domes priekšsēdētāja vietniece Vladova.

Morozovam esot ekonomista izglītība un pieredze liela uzņēmuma vadībā.

"Lursoft" izziņas dati liecina, ka Morozovs savulaik vadījis ne tikai AS "Rīgas Centrāltirgus", bet arī bijis valdes loceklis vairākos nu jau likvidētos uzņēmumos.

Patlaban Morozovs ir saistīts ar vairākām organizācijām – "Par sportisku sabiedrību", Latvijas Tirgu savienība, RESTART.LV, Latvijas transports, kā arī ieņem valdes locekļa amatu sociāldemokrātiskajā partijā "Saskaņa".

Līdztekus tam, Morozovs ir arī patiesais labuma guvējs divos transporta palīgdarbību uzņēmumos – SIA "Agent Arsenal.eu" (2018. gadā apgrozīti 179 tūkstošus eiro un nopelnīti 11 tūkstoši eiro) un SIA "EKSPERIUM" (457 tūktošu eiro apgrozījums, 22 tūkstošu eiro peļņa).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!