Foto: LETA

Noslēdzoties konkursa otrajai kārtai uz vakantajiem VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatiem, konkursa komisija uz nākamo kārtu izvirzījusi sešus pretendentus, portāls "Delfi" uzzināja Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē.

Atbilstoši konkursa nolikumam NEPLP tos arī publiskojusi. Konkursa otrās kārtas gaitā divi no 11 pretendentiem paši nolēmuši neturpināt dalību konkursā.

Uz amatiem LTV valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos pretendē: biznesa konsultants, lektors biznesa augstskolā "Turība" un Latvijas Jūras akadēmijā Einārs Giels, kurš ir arī AS "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķis, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, "MixMedia Group" mārketinga un reklāmas direktors Andris Māliņš, kuram ir arī pieredze LTV valdes locekļa un mārketinga direktora amatā, biznesa vadības konsultants, SIA "GMI projekti" īpašnieks Gints Miķelsons, kurš bijis arī LTV prokūrists un LTV valdes padomnieks, biznesa augstskolas "Turība" Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu katedras viesdocents, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA ārštata lektors Jānis Rušenieks un LTV pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane – Rozenberga.

NEPLP informē, ka otrajā kārtā notika individuālas, padziļinātas intervijas ar katru no pretendentiem. Konkursa komisija izvērtējusi pretendentu atbilstību amatiem saskaņā ar iepriekš noteiktu kritēriju un jautājumu kopu. Pretendentiem bijis jāprezentē redzējums par LTV attīstību, zināšanas par mediju vidi Latvijā, sabiedrisko mediju darbības principiem, aktuālo normatīvo regulējumu, valsts kapitālsabiedrības pārvaldību un vadības procesiem.

Tāpat konkursa komisija testējusi un izvērtējusi tādas prasmes un kompetences kā vadības, lēmumu pieņemšanas, komunikācijas, argumentācijas un sadarbības prasmes, līderību, spēju nodrošināt politisko neitralitāti, redakcionālo neatkarību.

"Konkursa mērķis ir atrast kandidātus, kas spēj attīstīt Latvijas sabiedrisko televīziju kā profesionālu, neatkarīgu un modernu mediju digitālajā laikmetā Latvijas sabiedrības interesēs", procesu raksturo konkursa komisijas vadītāja, NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete.

Trešās kārtas pretendenti 25. martā tiksies ar LTV kolektīvu un nākamās nedēļas laikā piedalīsies noslēdzošajās individuālajās intervijās. Lēmums par kandidātu apstiprināšanu uz vakantajiem LTV amatiem NEPLP ir jāpieņem ne vēlāk kā līdz 29. martam.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 28. decembrī NEPLP kā valsts kapitāla daļu turētāja vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam.

NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018. gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.

Pēc tam NEPLP izsludināja konkursu uz vakantajiem LTV valdes locekļu amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!