Foto: Shutterstock

Saeima aprīlī varētu pieņemt likumu grozījumus par čaulas kompāniju aizliegumu, šāda prognoze trešdien iezīmējās parlamenta Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdē.

Kā pastāstīja NDK priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere (V) komisijas slēgtajā sanāksmē par gaidāmajām izmaiņām tika uzklausīta finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Tāpat sēdē piedalījās arī par gaidāmajiem likumprojektiem atbildīgo Saeimas komisiju vadītāji - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Pēc sesiju pārtraukuma nākamā mēneša sākumā Saeima sāks skatīt no Ministru kabineta vēl gaidāmos likumprojektus un aprīļa laikā darbam šajā jautājumā būtu jānoslēdzas, skaidroja Lībiņa-Egnere.

Kā ziņots, Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā Finanšu sektora attīstības padome trešdien atbalstīja čaulas kompāniju aizliegšanu, žurnālistiem sacīja Kučinskis.

"Mēs esam vienojušies par čaulas kompāniju aizliegšanu Latvijā," teica Kučinskis, piebilstot, ka valdībā par šo jautājumu plānots lemt 3. aprīlī, bet Saeimā – 8. aprīlī. Viņš atzīmēja, ja minēto normu atbilstoši koalīcijā esošajai norunai pieņems aprīlī, tā varētu stāties spēkā šogad maijā.

Savukārt Reizniece-Ozola norādīja, ka mērķis, aizliedzot čaulas kompānijas, ir panākt, lai finanšu sektors Latvijā ir stabils, ilgtspējīgs, drošs un piedāvātu tādus pakalpojumus, kas atbalsta tautsaimniecību, nevis rada riskus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!