Foto: Publicitātes foto

Piektdien seminārā "Enerģētikas sektora dzinējspēki: cenas, tehnoloģijas un konkurence", tika diskutēts par enerģijas tirgus attīstības tendencēm pēdējos gados Baltijas jūras reģionā un Latvijā. Portāls “Delfi” piedāvāja video tiešraidi no semināra.

Seminārā  Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle ziņos par tendencēm un aktualitātēm enerģijas tirgus likumdošanā Eiropas Savienības (ES) struktūrās.

Enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš iepazīstinās ar pētījumu "Tendences enerģijas tirgos ar uzsvaru uz Baltijas jūras reģionu", kā arī analizēs Latvijas enerģijas likumdošanas iniciatīvas ES gāzes tirgus direktīvas ietekmē. Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs ziņos par Latvijas valdības vērtējumu par Eiropas enerģijas tirgus tendencēm, kā arī par to, kā tas atspoguļojas Latvijas likumdošanā.

Lietuvas Enerģētikas ministra padomnieks Rimas Varkulevičius referē par Lietuvas gāzes tirgus likumdošanas izmaiņām un strukturālajām pārmaiņām industrijā. Klaipēdas LNG termināļa direktora vietnieks Tadas Matulonis informēs par LNG termināļa un Lietuvas gāzes pārvades tīkla statusu. Tikmēr Igaunijas Ekonomisko attiecību un Komunikācijas ministrijas enerģijas vicekanclers Ando Leppiman sniegs ieskatu par to, kāda ir situācija Igaunijas patērētājiem liberalizētā tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!