Foto: F64

Skrundas armijas pilsētiņa, kuru 1999.gadā Latvija pārņēma no Krievijas, novembra sākumā izsolē pārdota par 403 000 eiro uzņēmumam "Kurzemes nekustamie īpašumi". Saeimas deputāte, bijusi Skrundas novada pašvaldības vadītāja Nellija Kleinberga gan apšaubījusi šī darījuma īstenošanas iespējamību, svētdien vēsta "TV3" raidījums "Nekā Personīga".

„Raugoties no visa, kas tagad ir masu medijos un pieejams kā informācija, man nav ticība, ka šis uzvarētājs būs tas, kas par 400 000 šo pilsētiņu nopirks. Neticu, būsim reāli," raidījumam atzina Kleinberga.

Kā vēsta raidījums, izsole notika tiesu izpildītājas Ineses Božes birojā Ventspilī.  Uz to ieradās 11 pretendenti. Pilsētiņas sākuma cena - 12 000 eiro, viens solis - 1200 eiro. Pirms izsoles sākuma šaurajās telpās un uz ielas pie biroja valdīja nervoza gaisotne. Tiesu izpildītāja bija pat uzaicinājusi policiju. Izsoles sākums bija saspringts. Pēc vairākiem desmitiem soļu, kad summa tuvojās simt tūkstošiem eiro, daļa solītāju atmeta cerības un devās prom. Citi noskatījās notiekošo kā izrādi, uzmundrinot solītājus un izsakot ironiskas piezīmes.

Izsolē uzvarējusi Saldū reģistrētā  SIA „Kurzemes nekustamie īpašumi", kas arī starta cenu pacēla 35 reizes. Firma pieder Marinai Ķēniņai, izsolē to pārstāvēja Ritvars Ķēniņš. Viņš neatklāja, ko plāno darīt ar iegūto pilsētiņu.

Ķēniņš sacīja, ka pirmkārt ir doma apzināt īpašumu „tā nopietnāk, jo tomēr ēkas ir ļoti daudz un esam bijuši viņās iekšā, teiksim, pusgadu atpakaļ. Tad mēs redzējām, kāds tur ir stāvoklis. Tad mums radās kopīga ideja par to, kāds varētu būt nākotnes redzējums šai vietai, ir doma sakopt, ir mums arī biznesa plāns tai visai lietai apakšā, bet par to precīzāk negribētu neko stāstīt".

Raidījums atgādina, ka Skrundas pilsētiņu šogad izsola jau otru reizi. Tās īpašnieks palicis parādā nekustamā īpašuma nodokli pašvaldībai, tāpēc pilsētiņa nonākusi zem tiesu izpildītāja izsoles āmura. Pirmā izsole notika maijā, toreiz uzvarēja uzņēmums „Transsib", kas to nosolīja par 82 000 eiro. Taču naudu tā arī laikus nesamaksāja un tiesības uz īpašumu zaudēja.

Uzņēmumu „Transsib" pārstāv bijušais uzņēmuma „Rīgas nami" valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs, kurš savu karjeru „Rīgas namos" beidza ar apsūdzībām dienesta pilnvaru pārsniegšanā. Izrādījās, ka pašvaldības uzņēmuma nauda pazudusi valūtas maiņas firmas „Zeus" kontos. Par to Kavacu šobrīd tiesā.

Skrundas pilsētiņas īpašnieks joprojām skaitās SIA „Iniciatīva Eiropa". Šis uzņēmums Skrundas militāro pilsētiņu par 170 000 eiro nosolīja 2010.gadā.

Arī toreiz viss negāja gludi. Pirmajā izsolē uzvarēja Samārā reģistrēts Krievijas uzņēmums "Aļeksejevskoje-Serviss", solot pusotru miljonu latu. Tomēr naudu nesamaksāja. Atkārtotā izsolē uzvarēja „Iniciatīva Eiropa", kuras īpašnieks bija tas pats, kas miljonu solītājam. Arī tas naudu nav samaksājis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!