Foto: DELFI

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" šogad otrajā ceturksnī plāno ieviest VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) tehnoloģiju jaunas paaudzes balss sakariem, ziņo uzņēmumā.

Uzņēmuma pārstāvis Oskars Fīrmanis norāda, ka "VoLTE" tehnoloģija nodrošinās ātrāku zvana savienojuma laiku, kā arī augstāku balss un video zvanu kvalitāti.

Pēc Fīrmaņa minētā, šobrīd, izmantojot "VoLTE" tehnoloģiju, ir veikti pirmie zvani "Tele2" tīklā un notiek sarunas ar iekārtu ražotājiem šīs tehnoloģijas aktivizēšanai komercrežīmā. "VoLTE" tehnoloģija ir svarīga, lai nodrošinātu balss un video zvanu kvalitāti, kad viedtelefonos tiek izmantotas tādas lietotnes kā "WhatsApp", "Zoom", "Skype" un citas. Plānots, ka klientiem "VoLTE" tehnoloģija būs pieejama šā gada otrajā ceturksnī.

"Mēs šogad turpinām attīstīt tīklu un tā tehnoloģijas. Esam izvēlējušies "Nokia" kā galveno piegādātāju, kas palīdzēs mums uzstādīt jaunas paaudzes 5G radio piekļuves tīklu, otrajā ceturksnī klientiem būs pieejama "VoLTE" tehnoloģija, kā arī turpināsim aizvadītajā gadā sākto 10 miljonu eiro vērto "Tele2" pamattīkla modernizācijas projektu," min "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš arī atzīmē, ka "VoLTE" tehnoloģija ir viens no būtiskākajiem attīstības posmiem "Tele2" nākotnes tīklā.

Jau vēstīts, ka "Tele2" sakaru tīkla infrastruktūrā šogad plāno investēs apmēram 12,5 miljonus eiro. Investīcijas tiks ieguldītas gan pamattīkla modernizācijā, gan arī radio tīkla modernizācijā un jaunu bāzes staciju uzstādīšanā.

Tāpat ziņots, ka 2020.gadā "Tele2" strādāja ar 138,576 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro.

Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!