Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir izveidojusi un uzsākusi augstskolu studentiem domātu projektu "Rītdienas uzņēmējs", kura ietvaros LTRK biedri – uzņēmēji un nozaru profesionāļi Latvijas augstskolu studentiem lasīs lekcijas, sniedzot praktiskas zināšanas par uzņēmējdarbību, tādējādi sekmējot jauniešu interesi par uzņēmējdarbību un sagatavojot biznesa videi gan Latvijas, gan starptautiskajiem tirgiem.

Pirmajā projekta posmā ir noslēgts sadarbības līgums ar Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti un Biznesa augstskolu "Turība".

Rīgas Stradiņa universitātes Starptautiskā Biznesa un ekonomikas katedras profesors Romāns Putāns komentē: "Mūsdienu socio-ekonomiskajā rosībā arvien lielāka un lielāka nozīme tiek piešķirta reālistiskumam, praktiskumam. Ko man tas dos? Kāda nozīme, kāds labums? Ļoti praktiski. Augstākā izglītība joprojām ir ar augstu vērtību gan sabiedrībā kopumā, gan darba tirgū, biznesa vidē. Un arī tā mainās līdzi laikam – uz labu. Un visefektīvāk ir mainīties kopā. Izglītība ar zināšanām, izpratni, spēju mācīties un darba tirgus ar reālas pievienotas vērtības radīšanu – šajā sinerģijā ir potenciāls mūsu visu – ikviena, sabiedrības, uzņēmējdarbības, valsts labklājības uzturēšanai un celšanai."

Arī Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāne Elīna Gaile-Sarkane norāda, ka universitāšu un nozares sadarbība vienmēr ir svarīga nacionālās un globālās ekonomikas attīstībai, jo tā sekmē inovāciju, zināšanu un tehnoloģiju pārnesi. "Ieguvēji šajā sadarbībā ir gan uzņēmēji, kuri kļūst konkurētspējīgāki, gan augstskolas, kas tādējādi nodrošina studējošo darba tirgum nepieciešamo kompetenču attīstību. Šajā mijiedarbībā ieguvēji ir visa sabiedrība kopumā."

Savukārt Biznesa augstskolas "Turība" Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe norāda, ka Biznesa augstskola "Turība" vienmēr ir strādājusi pie tā, lai studiju programmu saturs būtu atbilstošs darba tirgus un uzņēmējdarbības vides aktualitātēm, tāpēc dažādu nozaru uzņēmēji piedalās gan studiju programmu izstrādē, gan vada lekcijas. "Projekts "Rītdienas uzņēmējs" ir loģisks turpinājums, lai studiju procesu vēl vairāk saistītu ar uzņēmējdarbības nozari un otrādi. Esam gandarīti, ka LTRK biedru vidū ir tik daudz uzņēmēju, kuri gatavi dalīties pieredzē un zināšanās, un ar nepacietību gaidām viņus lekcijās, šobrīd tiešsaistes formātā".

LTRK uzņēmēji ir atvērti sadarbībai arī ir pārējām Latvijas augstskolām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!