Foto: Publicitātes foto/Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera

Par Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) jauno prezidentu ievēlēts "Schwenk Latvija" valdes priekšsēdētājs, "Schwenk" Ziemeļeiropas izpilddirektors Reinholds Šneiders (Reinhold Schneider).

Šneideram ir vairāk nekā 25 gadu ilga pieredze būvmateriālu ražošanas sektorā Eiropā. Līdz 2019. gadam ieņēmis dažādus ar transportbetona un cementa ražošanu un tirdzniecību saistītus amatus "Rmc" un "Cemex". 2019. gadā Šneiders atstāja "Cemex"un pievienojās "Schwenk" grupai kā izpilddirektors jauniegādātajiem aktīviem Latvijā, Norvēģijā, Zviedrijā un Somijā. Kopš 2020. gada Šneiders ir "Abt Betong" Zviedrijā, "Framm" grupas Igaunijā, "Vestfold" un "Hokksund Betong" Norvēģijā, "Betoni Center" Oy Somijā valdes loceklis, "Schwenk Latvija" un AB "Akmenės Cementas" Lietuvā valdes priekšsēdētājs.

"Ar AHK tīkla biedriem un visām trim Baltijas valstīm mēs varam vēl vairāk stiprināt attiecības starp Vāciju un Baltiju. Mēs varam veidot jaunus kontaktus starp uzņēmumiem, kas darbojas šajos tirgos, kā arī starp valdībām un indivīdiem. Manas prezidentūras laikā galvenā uzmanība būs pievērsta ES zaļajam kursam, ilgtspējīgai inovācijai un digitalizācijai. Turpinot attīstīt labu sadarbības un komunikācijas tīklu starp uzņēmumiem, NVO un valsts iestādēm Vācijā un Baltijā, AHK var atbalstīt uzņēmumu un sabiedrības pāreju uz ilgtspējības mērķiem," norāda Šneiders.

Iepriekšējais AHK prezidents Kristofers Cimmers atstāja šo amatu pēc divu gadu termiņa, kļūstot par Vācijas Ārējās Tirdzniecības kameras vadītāju Filipīnās.

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK) ir daļa no Vācijas Ārvalstu divpusējo kameru tīkla, kas pārklāj vairāk nekā 90 pasaules valstis. AHK Baltijas valstīs darbojas jau 25 gadus un šobrīd tajā ir vairāk nekā 400 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!