Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes locekļa Rolanda Irkļa kandidatūru iecelšanai SPRK priekšsēdētāja amatā.

Ekonomikas ministrija (EM) skaidro, ka Irklis par piemērotāko atzīts atklātā konkursā, ņemot vērā viņa līdzšinējo pieredzi SPRK padomes locekļa amatā, nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai uzņemtos regulatora vadību, kā arī gatavību virzīt uz attīstību vērstas pārmaiņas.

Par SPRK padomes locekļiem valdība iecēla līdzšinējās ekonomikas ministres biroja vadītāju, bijušo Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieku Gati Ābeli, EM Enerģētikas departamenta direktori Rotu Šņuku, kā arī bijušo Latvijas Pasta valdes locekli Imantu Mantiņu un Konkurences padomes analītiskā departamenta direktoru Intaru Birziņu.

SPRK priekšsēdētājs un viens padomes loceklis darbu sāks pēc 2016. gada 25. februāra, savukārt trīs padomes locekļu amata pienākumus sāks pildīt pēc 2. jūlija, kad beigsies pilnvaru termiņš esošajiem padomes locekļiem.

Par SPRK padomes apstiprināšanu vēl jālemj Saeimai. Saskaņā ar likumu Saeima pēc Ministru kabineta priekšlikuma uz pieciem gadiem ieceļ amatā regulatora priekšsēdētāju, kas ir arī padomes priekšsēdētājs un četrus padomes locekļus. Ministru kabinets padomes locekļu amata pretendentus izraugās konkursa kārtībā.

Līdz šim SPRK padomes priekšsēdētājs bija Valdis Lokenbahs. Saeima viņu šajā amatā iecēla 2011. gada februārī.

Padomē darbojās arī Irklis, Andris Aniņš, Inese Ikstena un Gints Zeltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!