Foto: Pexels.com, JESHOOTS.com
Videospēļu abonēšanas un straumēšanas servisi kļūst aizvien populārāki un līdz ar to nozīmīgāki lielajiem spēļu pasaules uzņēmumiem.

Patlaban, tehnoloģijām attīstoties, aizvien biežāk izskan jautājums par videospēļu straumēšanu. Taču, kamēr tehnoloģiju kompānijas vēl meklē efektīvāko veidu, kā spēles, kurām vajag ātru un ļoti stabilu interneta savienojumu, nogādāt no servera uz mājas iekārtu, lielie tirgus spēlēji aizvien nopietnāk sāk pieķerties spēļu nomas un abonentu servisa idejai.

Maza summa, simtiem spēļu

Videospēles ir dārgas. Jauna, tā sauktā "AAA" (profesionālas kompānijas ar simtiem darbinieku izstrādāta spēle), videospēle maksā vidēji 60–80 eiro. Šādas spēles izstrāde izmaksā miljonus. Dažkārt, piemēram, tādu spēļu kā "GTA V" vai "Red Dead Redemption 2" gadījumā, izstrādes summa var pārsniegt 100 miljonus.

BBC aptaujātie analītiķi paredz, ka izmaksas turpinās pieaugt, kas nozīmē, ka arī pašu spēļu cenas turpinās palielināties.

Līdz ar to nozares lielie spēlētāji meklē, un, iespējams, ir jau atraduši veidu, kā uzturēt patērētājiem pieejamu spēļu tirgu, vienlaikus stiprinot sava zīmola lojalitāti, proti, ieviest abonēšanas pakalpojumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!