Foto: F64

Koalīcijas partijas vienojušās no 2015.gada pakāpeniski paaugstināt mikrouzņēmuma nodokļa likmi līdz 15% pašreizējo 9% vietā, ceturtdien pēc ārkārtas koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā, koalīcijas partijas ir vienojušās atbalstīt neatkarīgo deputātu priekšlikumu.

"Manuprāt, būtu loģiski šo jautājumu skatīt budžeta paketē, jo nodokļu jautājumi vistiešākā mērā ir saistīti ar budžetu. Tas attiecas uz vidēja termiņa budžetu, 2015.un 2016.gadu noteikti," teica premjers.

Dombrovskis ceturtdien intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja, ka neskatoties uz uzņēmēju iebildumiem, ir vērts apspriest mikrouzņēmuma nodokļa pakāpenisku paaugstināšanu. Viņš atgādināja, ka savulaik, kad valdība iesniedza Saeimā priekšlikumu par mikrouzņēmuma nodokli, tas bija 19% apmērā. "Saeima viena vai otra iemesla dēļ to samazināja un iebalsoja šo 9% likmi.

Praksē tagad pierādās, ka zināmas problēmas un nodokļu optimizācijas tas rada," teica Dombrovskis.Valdības vadītājs norādīja, ka uzņēmējiem līdz 2015.gadam būtu pietiekoši ilgs laiks sagatavoties, turklāt likmi ir iecerēts palielināt līdz 15%, kas nav 19%.Pašlaik mikrouzņēmuma nodokļa likme ir 9%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!