Foto: Shutterstock
Koalīcijas partijas pirmdien nodokļu attīstības komitejas sēdē paudušas konceptuālu atbalstu priekšlikumam minimālo algu nākamgad celt no pašreizējiem 430 eiro līdz 500 eiro, žurnālistiem apstiprināja parlamentārietis Krišjānis Feldmans (JKP).

Pirmdien kārtējā nodokļu attīstības komitejas sēdē konceptuāli iezīmējies atbalsts minimālās algas celšanai jau nākamgad. Feldmans gan uzsvēra, ka sēdes laikā izskanēja dažādas versijas par minimālās algas celšanas apmēru.

"Izskanēja dažādas versijas, bet viens ir skaidrs, ka neviena koalīcijas partija neiebilda celt minimālo algu nākamgad. Par to ir tehniska sapratne. Protams, gala lēmums par to ir jāpieņem sadarbības sanāksmē," uzsvēra politiķis, piebilstot, ka attīstības komiteja nav institūcija, kurā tiek pieņemti gala lēmumi.

Par minimālās algas celšanu koalīcijas politiķiem vēl būs jālemj sadarbības sanāksmē. Feldmans paredzēja, ka tas, visticamāk, vēl nenotiks otrdien, jo vēl minimālās algas celšana ir jāpārrunā ar sociālajiem partneriem.

Tāpat deputāts pieļauj, ka gala lēmums attiecībā par minimālo algu tiks pieņemts tad, kad būs skaidrība arī par iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) un nekustamā īpašuma nodokli (NĪN).

Koalīcijas izveidoto nodokļu attīstības komiteju vada Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs ("KPV LV"). Komitejā apspriež turpmāko iespējamo politiku nākamajiem gadiem attiecībā uz vairākiem nodokļu veidiem.

Jau vēstīts, ka Lietuvas valdība jūlija sākumā apstiprināja minimālās darba algas paaugstināšanu no 555 uz 607 eiro mēnesī (pirms nodokļu nomaksas) ar 2020. gada 1. janvāri. Savukārt Igaunijā šobrīd minimālā alga ir 540 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!